Ma este is Zene Sóstón! Pila és barátai adnak blueskoncertet a Sóstói Piac területén!

Ma este is Zene Sóstón! Pila és barátai adnak blueskoncertet a Sóstói Piac területén!
Ma este is Zene Sóstón! Pila és barátai adnak blueskoncertet a Sóstói Piac területén!

A Zene Sóstón végre idén nyáron is elkezdődött, de már heti három alkalommal (szerdán, szombaton és vasárnap) várják a közönséget a Sóstói Piac területén. A nyíregyházi blues egyik ismert képviselője szórakoztatja a közönséget ma este, a megszokott 18:30-as kezdéssel.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának erkölcsi és anyagi támogatásának köszönhetően, idén júliusban kezdi negyedik évadát a Zene Sóstón programsorozat. Első alkalommal az Élő Zene Művészeti Egyesület szervezte, 2018 óta a Váci Mihály Kulturális Központ is hathatós segítséget nyújt nekik.

Pila és barátai

Ma este akusztikus blueszenéket hallhatnak azok, akik kilátogatnak Sóstóra.

Bár a zenekar összetétele gyakran változik, Pila (Paulon László), az énekes és gitáros mindig állandó tagja a zenekarnak. Köré szerveződnek zenész barátai egy-egy koncert alkalmával, függően attól, hogy ki ér rá. Így egy picit mindig más hangzást tudnak adni a Pila és barátai koncertek. Amikor tud, Pila fia, Áron is csatlakozik a zenekarhoz, aki 13 évesen roppant jól gitározik!

Az 1930-as évektől kezdve Robert Johnsonon át egészen Eric Clapton koráig befejezőleg hallhatóak azok a dalok, amelyek 100 év legismertebb bluesslágerei voltak – és sok még ma is az! Ezek olyan feldolgozások, amelyeket a sóstói közönség már harmadik éve élvezhet a Zene Sóstón sorozatán belül.

A mai koncerten – Pilán és fián kívül – a zenekart alkotja még Székely Péter (szájharmonika), Erdei Attila (basszusgitár) és Bartus Zoltán (dobok).

Nagyon szeretek a Sóstón játszani! Jó a levegő, szép a környezet és a hangosítás is nagyon jó! Több zenekar tagja is vagyok, augusztusban is lehet majd velem találkozni egy másik zenekarban

– árulta el Pila.

Az idei Zene Sóstón július 1-jén kezdődött és augusztus 19-én ér véget, összesen 20 koncertet foglal magában.

Akit érdekel, miért jött létre ez a szabadtéri koncertsorozat, az kattintson ide!