10 milliárd forintot nyert a hazai lottózás történetének eddigi legnagyobb nyertese

10 milliárd forintot nyert a hazai lottózás történetének eddigi legnagyobb nyertese
Fotó: Illusztráció

Még egy tavaly november 22-én rendezett Eurojackpot sorsoláson született meg a hazai rekord, amivel a magyar szerencsés bruttó 30 millió eurót, avagy több mint bruttó 10 milliárd forintot nyert. A játékos a napokban jelentkezett nyereményéért.

Hazánkban nem túl gyakran tudunk meg információkat a nagyobb lottónyertesekről, épp ezért is különleges alkalom többek között, hogy a Szerencsejáték Zrt. általános gyakorlatának részeként az Eurojackpot hazai nyertese ugyan névtelenül, de kitöltötte az úgynevezett nagynyertes kérdőívet.

A kérdőívből pedig kiderült néhány információ, mint például a játékos szisztémája, élete, de természetesen mindez úgy, hogy kiléte ismeretlen marad – derült ki a Szerencsejáték Zrt. közleményéből.

Milyen rituáléval játszott?

Többek között elárulta, hogy ugyan vidéken adta fel a nyertes szelvényét, amit saját számaival játszott meg. Elmondása alapján több mint egy éve minden héten szerencsét próbált az Eurojackpoton és korábban még nem volt nagy nyereménye. A fő rituáléja csak az, hogy mindig ugyanazon a napon adja fel a szelvényét. Nyereményéről egyébként egy lottózóban értesült, a nyertes pedig azonnal értesítette házastársát.

Azt is elárulta, mire költi a nyereményt

Utazásra, autóra és lakásra minden kétséget kizáróan jut majd a jackpotból, de jótékonykodni és ezek mellett befektetni is szeretne egy pénzügyi tanácsadó segítségével. Hozzátette még, hogy természetesen szűkebb családja is részesül majd az összegből.

Végezetül pedig elárulta még, hogy esze ágában sincs a nyeremény ellenére sem abbahagyni a lottózást, ugyanúgy tovább fog játszani.