Las Vegas után Nyíregyházán lép fel Egri Péter és a Mystery Gang

Las Vegas után Nyíregyházán lép fel Egri Péter és a Mystery Gang
Las Vegas után Nyíregyházán lép fel Egri Péter és a Mystery Gang

Kulturális ikon. A rock ’n’ roll királya. A világ egyik leghíresebb énekese. Csak néhány megszólítás, ami még a mai napig megilleti Elvis Presleyt. De hogy mi a közös benne, valamint Egri Péter és a Mystery Gang nevű formációban? A rockabilly, ami az 1950-es évek Amerikájában bukkant fel először, és azóta is hódít. Augusztus 30-án 19 órától a Kossuth téri nagyszínpadon is...

 

Az 1998-ban alakult Mystery Gang zenekar Magyarország egyik első garage, jungle és rockabilly zenét játszó zenekara. Azóta itthon és külföldön több mint 1800 koncertet adtak, köztük Londonban, New Yorkban, Las Vegas­ban, Milánóban és Párizsban, hamarosan pedig Nyíregyházán is, ahol mint ígérik, visszarepítik majd a közönséget az ötvenes évekbe.

Románcok is szövődtek a városban

– Számtalanszor jártunk már Nyíregyházán, nagyon sok barátunk él ott, és az elmúlt 20 évben olykor-olykor románcok, szerelmi kapcsolatok is szövődtek a városban. A környékbeli közönség mindig nagyon nagy szeretettel fogadott minket, bízunk benne, hogy így lesz ez most is – emelte ki a zenekar frontembere, Egri Péter. – Az elmúlt 20 évünk legnagyobb dalai mellett legutóbbi aranylemezünk, a Wild 50’s Nights dalai – közönségünk kedvencei – ugyanúgy ott lesznek a VIDOR-on, mint az új, most készülő Egri Péter szólólemez táncos, „sámáni”, modern vintage szerzeményei. Számomra megtiszteltetés részt venni ezen a nagy múltú kulturális fesztiválon, nagy örömmel jövök, és hozom a csapatot, várjuk a találkozást a nyíregyházi közönséggel.

Megújult városközpontok, szépülő főterek

– Mindig az aznap esti koncert sikerére vagyok a legbüszkébb, legyen az külföldön vagy belföldön. Persze, a toplistások között vannak az idei Las Vegas-i szerepléseim, illetve a tavaly év végi kaliforniai koncertjeim, de mégis talán az tölt el a legjobb érzéssel, amikor kis hazámban jobb színpadokon léphetek fel, minket körülvevő gyönyörűen megújult városközpon­tok szépülő főterein, az egyre igényesebb hazai közönségemnek.

Merjünk nagyok lenni

– A Mystery Gang elmúlt 20 évének legfontosabb mondanivalója, hogy merjünk nagyok lenni, merjünk nagyban gondolkozni, merjünk álmodozni, és mindenek felett ne felejtsük el, hogy mindezekért legfontosabb a munka és a teljesítmény. Munka nélkül semmi nincs. Tehetség, szorgalom, hit, nagyon nagy szeretet, borzasztó nagy álmok, és mindezekért egy életen át dolgozni, dolgozni, dolgozni. És még egy fontos dolog. Merj tettre késznek lenni, ha olykor a sors könyvét is kell átírni hozzá...