Laptopátadó az egyetemen – 13 általános iskolás diák kapott új digitális eszközöket

Laptopátadó az egyetemen – 13 általános iskolás diák kapott új digitális eszközöket
Fotó: Szarka Lajos

13 általános iskolás diák vehetett át új laptopot a Nyíregyházi Egyetemen a Tanítsunk Magyarországért Program és az ABC Alapítvány felajánlásának köszönhetően. Az új digitális eszközöket elsősorban a nehéz körülmények között élő általános iskolások kapták.

Országosan mintegy 95 tanuló kapott új laptopot a Tanítsunk Magyarországért Program és az ABC Alapítvány felajánlásának köszönhetően, továbbá az alapítvány 26 diák számára biztosítja októbertől az ingyenes internet-hozzáférést is. A Nyíregyházi Egyetem hallgatóinak mentoráltjai közül 13 általános iskolás diák vehette át a digitális eszközöket. A nagycserkeszi általános iskolából egy egész osztály részesült a felajánlásból.

Vámosiné Cserjési Katalin, a Nagycserkeszi Mikszáth Kálmán Általános Iskola pedagógusa elmondta: „Annyira meg vagyunk hatódva, és nagyon-nagyon köszönjük! Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy elmondhatom, az egész osztályom kapott laptopot. Van két testvérpárunk is, ők egyet-egyet kaptak közösen. Az elmúlt digitális oktatás nagyon nehéz volt számunkra, mert volt olyan család is, ahol 8 gyermek egy telefont tudott használni.”

A laptopokat szerda délután vehették át a kisdiákok a Nyíregyházi Egyetemen, akik a digitális eszközöket Román István megyei kormánymegbízottól és dr. Kovács Zoltántól, az egyetem rektorhelyettesétől kapták meg. A Nyíregyházi Egyetem programkoordinátora, dr. Baracsi Ágnes a rendezvényen arról is beszélt, hogy felkészítik a mentorokat és a mentoráltakat is a COVID-helyzet lehetséges következményeire.

Dr. Baracsi Ágnes, a program koordinátora kiemelte: „Ez a laptopátadási program összefüggésben van a COVID-helyzettel. Már csak azért is, mert a hallgatók nagyon nehezen tudták felvenni a kapcsolatot a COVID-helyzet alatt a mentoráltakkal. A gyerekek nagy többsége nem jelentkezett olyan digitális eszközzel, amin tudták volna a mentorálást folytatni. Abba a szerencsés helyzetbe kerültünk, illetve a mentoráltjaink, hogy 13 gyerek kapott laptopot, amellyel elsősorban a tanulmányaikat tudják folytatni, illetve ha tényleg úgy alakul a COVID-helyzet, akkor a mentoraikkal a napi élő kapcsolatot meg tudják valósítani.”

Baracsi Ágnes hozzátette, a Tanítsunk Magyarországért Program egy nagyon sikeres kezdeményezés, hiszen a Nyíregyházi Egyetem hallgatói is egyre többen csatlakoznak a programhoz.

Kapcsolódó galéria

Legyél Te is mentor!