Ezekkel a meglepetésekkel készülnek a Nyíregyházi Állatparkban a látogatóknak!

Ezekkel a meglepetésekkel készülnek a Nyíregyházi Állatparkban a látogatóknak!
A nyuszi idénre is tartogat meglepetést a Nyíregyházi Állatparkban.

Csakúgy, mint tavaly húsvétra – elkészült az új látogatócentrum és bejárata, valamint az ehhez tartozó nyitott hópárduckifutója –, a nyuszi idénre is tartogat meglepetést a Nyíregyházi Állatparkban. Már látható lesz a fókashow; megsimogathatjuk a tavasszal született 32 kis kecskegidát; húsvét hétfőn pedig akár a Kemecsei útról is beléphetünk, ugyanis megnyitják a hátsó bejáratot.

Bár egész évben nyitva van a Nyíregyházi Állatpark, az igazi szezonnyitás mindig Húsvétra esik, ugyanis ilyenkor mutatkoznak be – az évben először – nagy létszám előtt. Idén 30 ezer látogatóra számítanak.

ÚJDONSÁGOKNAK SE SZERI SE SZÁMA

Akik jártak már a Nyíregyházi Állatparkban, azok nem csodálkoznak azon, hogy az újdonságoknak se szeri se száma. Nem lesz ez másként a húsvéti hosszú hétvégén sem. A tavaszi időszakban lombosodó fák, a varázslatos hangulatot árasztó Sóstói-erdőben megtekinthető állatritkaságok, minden korosztálynak különleges kikapcsolódást kínálnak majd.

INDUL A FÓKASHOW

A húsvéti három napos ünnepen már látható lesz fókashow is, amelyen bemutatkozik a kaliforniai oroszlánfókák legifjabb csapattagja, aki Lengyelországból érkezett Nyíregyházára s vele együtt már 4 tagot számlálnak az úszólábúak

– tájékoztatta szerkesztőségünket Révészné Petró Zsuzsa, az Állatpark osztályvezetője.

A fókalelátót a bemutatók előtt 30 perccel nyitják majd meg. Az Állatbemutatók időpontjai változhatnak az állatok életritmusának megfelelően. A pontos időpontot mindig aznap a park bejáratánál, illetve az állat kifutójánál közlik.

TEVEGELVE VAGY KISBUSSZAL

Sokan választják a tevegelést is, hiszen nem mindennapi élmény a Sóstói tölgyerdőben utazni a sivatag hajóján, de aki szeretne, egy elektromos kisbuszra felülve, bebarangolhatja a Föld legjellegzetesebb élőhelyeinek bemutatóját

– folytatta.

A tevegelés helyszíne a főbejárattól jobbra, a Hüllő ovival szemben található, és 5 éves kortól vehető igénybe. A 16 férőhelyes kisbuszok pedig 20 percenként indulnak a Zöld Piramis bejárata elől.

EGY ÁLLAT SZÜLETÉSÉT IS láthatjuk

Szinte nincs olyan hét, hogy ne számolnánk be újabb állatkölyökről, aki itt, a Nyíregyházi Állatparkban jött a világra. Érdemes hosszasan elidőzni a kifutók előtt, hiszen zsebből kikandikáló kenguruval is találkozhatunk, vagy akár egy állat születését is végignézhetjük

– a legutóbbi vendégeink egy tevecsikó világrajövetelét s lábra állását nézhették végig.

Már féléves csülök

Nincsen tavasz maki szaporulat nélkül sem, a mókás gyűrűsfarkú makiknál ikrek is születtek a csapatban, míg a háziállatokat felvonultató Magyar Parasztudvar állatsimogatójában 32 kis kecskegida látott napvilágot. Az idei év sztárjai egyértelműen „nehézsúlyúak”. Óriási népszerűségnek örvend az ország első indiai orrszarvú bébije. Az Orbán Viktor miniszterelnök által „örökbe fogadott”, és az általa indított olvasói szavazáson Csülöknek keresztelt rinocérosz féléves lesz, s már ismerkedik a külső kifutóval is. Csakúgy, mint a szintén ritkaságszámba menő afrikai elefántborjú, aki a 3 éves bátyját és az elefántcsalád felnőtt tagjait is folyamatosan játékra hívja

– tudtuk meg.

ÚJ BEJÁRAT hétfőn a kemecsei útról

Szintén az idei év újdonsága, hogy húsvéthétfőn akár a Kemecsei útról is be lehet lépni a Nyíregyházi Állatpark területére, ugyanis kialakítottak egy hátsó bejáratot. Ott is lehetőség lesz jegyvásárlásra.