Különleges karácsonyi enteriőr várja a Városháza Krúdy termébe látogatókat

Különleges karácsonyi enteriőr várja a Városháza Krúdy termébe látogatókat
Fotó: Szarka Lajos

Meghitt ünnepi hangulat fogadja az ingyenesen látogatható „Csillagporos karácsonyunk…” című kiállításon résztvevőket. December 2-től 17-éig karácsonyi enteriőröket láthatnak a Városháza Krúdy termébe látogatók.

Az ünnepi hangulatokat – a tavalyi évhez hasonlóan – Gerliczki Zoltán mestervirágkötő és csapata álmodta egységbe, ami minden korosztály részére nyújt érdekességeket.

Meghozza a karácsonyi hangulatot

Bár eddig is többször segítette a Városháza munkáját, már másodjára kreálhat karácsonyi hangulatot Gerliczki Zoltán a Krúdy teremben.
Az enteriőrtervező szerkesztőségünknek elmondta: idén öt különböző stílussal lepi meg a Városháza látogatóit.

Porcelán babák és cuki macik

Az elmaradhatatlan, ünneplőbe öltözött fenyőfák a kiállítás minden szegletében megtalálhatóak. A különböző dizájnok között akad egy kék-piros, ami kissé fiús jellegű, világító kisautókkal és macikkal. A kicsit kockás, egyre divatosabb farmer anyag nagyon egyedivé és modernné varázsolja a talán már lecsengőben lévő színpárt. A lábainknál elfutó mini vasútmodell a debreceni Krajcér József munkáját dicséri.

Ha tovább haladunk, akkor egy igazi fehér-ezüst vintage stílusban gyönyörködhetünk: hangulatos kandallóval, édes kis macikkal és egy óriás hóemberrel kiegészülve.

Karácsonyi édességekből sincs hiány

A piros és kicsit szürkés színek dominálnak a skandináv stílusban, ahol elmaradhatatlan kellék a (mű)torta és a kedves kis édességek, amelyek Nádas Hajnalka alkotásai.

A századfordulót is megidézi az egyik enteriőr. Szatmári Istvánné saját tervezésű porcelán babáit és gyűjteménye bájos darabjait is szemügyre vehetjük. A barokk stílusban megterített asztal az egyedi virágkompozícióval lenyűgöző látvány nyújt.

A kiállítás végét pedig a természetközeliség jegyében egy zöld stílus zárja, a modern irányzatot kedvelők számára – bár az egész kiállítás folyamán a rosegold szín is fellelhető a szemfülesek számára.

Idén a csillagok vannak a középpontban

Ahogyan az a kiállítás nevéből is tudható: idén a csillagok vonulnak végig a kiállított enteriőrök mindegyikében.

A tavalyi egységes színvilágtól eltérően idén sokkal színesebb az egész kiállítás: másabb a hangulat és több lehetőség van a selfie fotókra is.

Szép és értékes mivolta miatt tavaly is már több ezer látogatót vonzott ez a két hétig tartó kiállítás: a vendégkönyvben pedig már az első napon is sok-sok dicsérő szót olvashatunk.

Bárki megtekintheti a kiállítást

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt december 2-től 17-éig a Városháza dísztermében berendezett kiállításon, hétköznap 9-17 óráig, hétvégén pedig 10-19 óráig. Csoportos bejelentkezésre is van lehetőség (hétköznap), ehhez a következő számon lehet informálódni:  +36-70/339-2969

Kapcsolódó galéria

Csillagporos Karácsonyunk - 2019