Különleges élmények – Természettudományos tábort szervez a Nyíregyházi Egyetem

Különleges élmények – Természettudományos tábort szervez a Nyíregyházi Egyetem
Fotó: Illusztráció

Természettudományos tábort szervez a Nyíregyházi Egyetem nyolc héten keresztül. Az intézmény Élményközpontjában a diákok játékos módon ismerkedhetnek meg többek között a kémiával, biológiával és a fizikával. A turnusokon kísérleteznek és interaktív módon különleges élményekkel gazdagodnak a tanulók.

A nyíregyházi önkormányzat és a Nyíregyházi Egyetem egy EFOP-os pályázat keretein belül térítésmentes táborozási lehetőséget biztosítanak azoknak a gyerekeknek, akik szeretnének egy jó hangulatú, tartalmas hetet eltölteni a természettudományok játékos felfedezésével. A tábort elsősorban felsős tanulóknak indították, de más is jelentkezhetett, Páll Barnabás harmadik osztályos kisdiák, ő a látványos kísérletek miatt választotta ezt a tábort.

Páll Barnabás elmondta: „Azért döntöttem úgy, hogy eljövök ide, mert itt nagyon látványos dolgok vannak. Hétköznapi dolgokat nézünk mikroszkóp alatt és megtudjuk, mi minden van benne egy dologban. Nagyon sok új látványos dolgot lehet itt tanulni.”

A tábort idén második alkalommal rendezik meg nyolc héten keresztül nyolc iskola diákjainak. Forgatásunk idején a kodályos tanulók éppen biológiai foglalkozáson vettek részt két csoportban. A táborok programjain a Nyíregyházi Egyetem Élményközpont már ismert és elismert tanárai várják a gyerekeket. A turnusok alkalmával a fizikával, biológiával, matematikával, illetve a kémiával ismerkedhetnek meg közelebbről a diákok.

Dr. János István szakmai vezető, a Nyíregyházi Egyetem főiskolai docense kiemelte: „A tábor fő célja, hogy a természettudományokat közelebb hozzuk az általános iskolás diákok számára, hiszen ezeket a tantárgyakat nagyon kevesen választják továbbtanulásukhoz. Ebből kifolyólag azon szakmák iránti érdeklődésüket próbáljuk felkelteni, amik természettudományos ismereteket igényelnek.”

A természettudományos élménycentrum táborai ötnaposak, ahol mindennap 4 órában zajlanak a foglalkozások, 8.00–12.00 óra között.