Kukkoltunk 25 ezren - Túlzás nélkül felrobbantotta az internetet

Kukkoltunk 25 ezren - Túlzás nélkül felrobbantotta az internetet
Túlzás nélkül felrobbantotta az internetet

Túlzás nélkül felrobbantotta az internetet kollégáink felvétele kedden. Élőben közvetítettek a HELLÓ Nyíregyháza! webportálon egy medencés szülést a Jósa András Oktatókórház Szülészet- Nőgyógyászati Osztályáról. Jelenleg több mint huszonötezer megtekintésnél tart a nézőszáma, több országos médium is beszámolt a megható és felejthetetlen pillanatokról, és úgy tűnik, a „cunami” csak folytatódik. Ha bevalljuk, ha nem: Igenis szeretünk kukkolni!

Brigitta mellkasa egyre szaporábban ver. Erősödnek a fájások. László még megsimogatja az arcát, de az egészségügyi személyzet mozdulataiból is látszik, hamarosan itt az idő. Még egy utolsó nyomás, és 16 perc elteltével egy kisbaba hangja töri meg a szüléssel járó fájdalmakat. Megható és felejthetetlen pillanatok. Ország világ láthatta Kóder Kende világrajövetelének első perceit.

VITÁK TÁRGYÁT KÉPEZI

Még napjainkban is viták tárgyát képezi, hogy vajon szabad-e mutogatni olyan családi fotókat, esetleg videókat, amelyeken látni, amikor új élet jön a világra. Nem túl intim? Kell ezt vajon láttatni másokkal? Tartozik-e egyáltalán a külvilágra? A vélemények megosztók, azonban tény, hogy a mostani felvételt is több mint huszonötezren így is megnézték. Még azok is, akik elítélik…

Ha lemaradt, itt megnézheti a születéshez kapcsolódó videókat!

További cikkeket a hellonyiregyhaza.hu és a nyiregyhaza.hu oldaon olvashat.

A vágatlan élő közvetítést ide kattintva nézheti meg!

 

Ez egy kicsit hasonlít Győzike és Kiszel Tünde esetére. Bár nyilvánosan alig van rajongótáboruk, hosszú évek óta mégis állandó szereplői a kereskedelmi csatornák legnépszerűbb és legnézettebb show-műsorainak. Elutasítjuk őket, mégis nézzük? Hogy is van ez?

VONZZA A NÉZŐKET

Kutatások is alátámasztották, hogy szeretünk kukkolni. Bármennyire furcsának és ijesztőnek hat, de ez az élmény vonzza a nézőket a televíziók elé, hogy így belepillanthatnak más emberek magánéletébe. A médiában megjelenő szereplők az emberek legalapvetőbb szükségleteit elégítik ki.

ÖNIGAZOLÁS

Az egyik ilyen szükséglet az önigazolás. Ez akkor működik, amikor a néző/ olvasó a médiában olyan szereplővel találkozik, akinek viselkedése, életképe, pont olyan, mint a sajátjáé, vagy a hozzátartozójáé. Tehát amikor a televízióban, újságban szereplő ember képében saját magára ismer. Példának okáért Diana hercegnőnek milliós rajongótábora volt. Sokan párhuzamot láttak a saját, és a hercegnő életében. Dianát is megcsalta a férje, mint őket stb.

EXTRÉMITÁS

A másik ilyen szükséglet az extrémitás iránti vágyunk, hogy a médiában szereplő személy teljesen más, mint mi. Ilyenkor az elutasítás működik, ami megnyugtatóan hat a néző/olvasó számára, hiszen vele ez nem történt/ történik meg, pont ezért tölti el izgalommal és tartja érdekesnek.

Lehet tehát elítélni, elutasítani, képezheti viták tárgyát, bevallhatjuk vagy titkolhatjuk: Mindannyian belenéztünk, ha csak pár másodperc erejéig is!