Köztisztviselők napja – Átadták az elismeréseket és díjazták a szolgálati hűséget is

Köztisztviselők napja – Átadták az elismeréseket és díjazták a szolgálati hűséget is
Fotó: Szarka Lajos

A köztisztviselőket és a kormánytisztviselőket jutalmazták hétfőn délelőtt a Városházán. Kitüntetéseket és szolgálati hűség elismeréseket adott át Dr. Kovács Ferenc polgármester az önkormányzati rendszerben és a polgármesteri hivatalban dolgozóknak. Július elseje 1997 óta a köztisztviselők napja, 2011-től pedig a kormánytisztviselők munkáját is ezen a napon ünneplik.

Kitüntetéseket, elismeréseket vettek át a közigazgatásban dolgozók hétfőn. A Városházán azokat a jutalmazták, akik a közigazgatás működésében és fejlesztésében példaértékű munkát végeztek az elmúlt években vagy akár évtizedekben. Faragóné Széles Andrea 1988 óta a közigazgatásban, a helyi polgármesteri hivatalban pedig 1998 óta dolgozik, ő volt az egyik díjazott.

„Én úgy gondolom, hogy ezt a hivatást csak elkötelezettséggel lehet végezni, hiszen mi itt a hivatalban Nyíregyháza városát a nyíregyházi embereket szolgáljuk. Én úgy gondolom, hogy méltó módon kell ezt a hivatalt képviselnünk, még akkor is ha nem a hivatal falai között vagyunk. Én nagyon szépen köszönöm, hogy megkaphattam ezt a kitüntetést. Köszönöm a jelölőknek, a döntéshozóknak és mindazoknak, akiknek részük volt ahhoz, hogy megkaphattam ezt a kitüntetést, mert ez méltó elismerése a közszolgálatban itt Nyíregyházán 22 év végzett munkámnak.”

– mondta el Faragóné Széles Andrea, a Nyíregyháza Város Polgármesteri Hivatal jegyzői kabinetvezetője.

Július elseje a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja Magyarországon, ezen a napon lépett életbe a köztisztviselők jogállásról szóló törvény, majd 1997-ben tartották meg az első ünnepnapot, akkor még köztisztviselők napja néven, majd 2011-ben döntött úgy az Országgyűlés, hogy július elseje egyben a kormánytisztviselők napja is legyen. Az önkormányzati rendszerben és a polgármesteri hivatalban dolgozók munkája minden városlakót érint, ezért is fontos elismerni őket, emelte ki a polgármester a kitüntetések és szolgálati hűség elismerések átadása közben.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere elmondta:

„A köztisztviselők a város, a városlakók ügyeivel foglalkoznak, én úgy gondolom nagyon magas szinten. Visszatekintve a három hónapos veszélyhelyzetre, ami külön nehézséget jelentett, ilyennel még nem találkoztunk. Nagy örömömre szolgál, hogy még így is színvonalas munkát sikerült biztosítani, mindenki tudta a dolgát, illetve nagyon jól működtek össze az egyes szervezeti egységek. Ez kellet tahhoz, hogy a nyíregyháziak ne érezzék azt, hogy itt bármilyen probléma is lehet, mint ahogy nem is volt.” 

 

Kapcsolódó galéria

Közszolgálati Tisztviselők Napja 2020