Köszönet a rendvédelmi dolgozóknak – Belépők a Magyar Honvédség és a rendőrség számára

Köszönet a rendvédelmi dolgozóknak – Belépők a Magyar Honvédség és a rendőrség számára
Fotó: Szarka Lajos

200-200 köszönetjegyet ajánlott fel a Jósa András Múzeum, a Kállay-ház és a Sóstói Múzeumfalu a Magyar Honvédség és a rendőrség számára az elmúlt hónapok munkájáért. A rendvédelmi szerveknek plusz feladatokat is el kell látni a koronavírus-járvány miatt, a múzeum vezetése már korábban döntött arról, hogy valamilyen formában megköszönik ezt a szakembereknek.

A koronavírus-járvány nemcsak a civilek, hanem a rendvédelmi és a fegyveres alakulatok mindennapjaira is nagyobb terhet rótt az elmúlt időszakban. A Magyar Honvédség nagymértékben segíti az egészségügyi intézményeket a COVID elleni küzdelemben, illetve az intézmények fertőtlenítése is a katonaság feladatai közé tartozik. Ezt az áldozatos munkát szeretné megköszönni a múzeum vezetése, ezért a hatóságoknak 200-200 darab belépőt ajánlottak fel. A rendőrségnek is jócskán ad pluszfeladatot a járványhelyzet, többek között ők ellenőrzik a karanténban lévőket is. A múzeum vezetése már a pandémiás időszak közben döntött úgy, hogy valamilyen formában kifejezik majd a köszönetüket a hatóságok felé.

Dr. Rémiás Tibor, a Jósa András Múzeum igazgatója elmondta: „Mi úgy döntöttünk, hogy az egészségügyi dolgozóknak 200, mindhárom intézményünkben beváltható tiszteletjegyet adunk. Ma pedig a sajtótájékoztatón a rendőrség és a honvédség felé is ugyanezt megtettük, illetve egy hét múlva a tűzoltóknak is szeretnénk ezt a tiszteletjegyet átadni. Mi így tudjuk megköszönni az ő áldozatos munkájukat, ezért gondoltuk úgy, ha fáradtak vagy pihenni szeretnének a pandémiás tevékenységük után, nálunk mindhárom múzeumunkban egy kicsit meg tudnak pihenni, tudnak regenerálódni.”

Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza város alpolgármestere elmondta, nagyon jó az önkormányzat kapcsolata a rendvédelmi szervekkel, nagyon komoly és fontos munkát látnak el a városban.

„Mind a katonasággal és a rendőrséggel kiváló kapcsolatunk van. A tavalyi évben idejött a Vattay Antal Területvédelmi Ezred, ezzel újra megjelent a katonaság. A rendőrség egy nagyon fontos területet lát el a közbiztonság területén. Az emberi kapcsolatunk is nagyon jó a katonákkal és a rendőrökkel is. Én azt gondolom, hogy nagyon-nagyon fontos munkát és feladatot látnak el a városunkban is” – tette hozzá dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza MJV alpolgármestere.

A köszönetjegyeket egészen 2021. június 15-ig lehet felhasználni a Sóstói Múzeumfaluban, a Kállay-házban és a Jósa András Múzeumban, ahol a tervek szerint októberre tervezik a Rippl-Rónai-kiállítás megnyitóját is.

Kapcsolódó galéria

Tiszteletjegyek a múzeumoktól