Két turnusban 35 diák táborozott a Szabó Lőrinc Tagintézmény nyelvi táborában

Két turnusban 35 diák táborozott a Szabó Lőrinc Tagintézmény nyelvi táborában
Fotó: Illusztráció

Közel tíz éve szerveznek önkormányzati nyelvi tábort a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium Szabó Lőrinc Tagintézményében. Ebben az évben két turnusban összesen 35 gyermek fejleszthette az angol és német nyelvtudását. 

Német nyelven énekelnek a lányok az önkormányzat nyelvi táborban Sóstóhegyen. Vaskó Anna most fejezte be az első osztályt a Zelk Zoltán Általános Angol-Német Kéttannyelvű Iskolában, a táborban pedig tovább fejlesztette a német nyelvtudását.

Vaskó Anna  elmesélte: „Azért jó itt lenni, mert kint vagyunk az udvaron, sokat játszunk kint a szabadban. Mellette több mondókát és dalt is tanulunk németül.”

A tanévben elsajátított tananyagot erősítik

A pandémiás időszak miatt csúszott a jelentkezés az önkormányzati táborokba, ezért tudtak csak két turnust indítani. A tábor ideje alatt közel 35 gyermek ellátását sikerült megoldani, ami a szülőknek nagy segítséget jelentett. A Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium Szabó Lőrinc Tagintézmény nyári táborában a tanév alatt elsajátított tudást erősíthették meg a diákok, ezen túl persze a szabadidős tevékenységre is több figyelmet fordítottak.

Szaniszló Eleonóra, a tábor vezetője elmondta: „A nyelvi órákon kívül több programot is szerveznek a kollégák a diákoknak. Ezek a programok az udvarunkon és a hátsó füves pályán valósulnak meg. Itt kézműves és táncfoglalkozásokkal színesítjük a napokat.”

1600 gyermek táborozását biztosítja az önkormányzat

Az idegen nyelvi napközis tábort idén is az önkormányzat biztosította a diákoknak. Ebben az évben hét helyszínen, összesen közel 1600 gyermek táboroztatását sikerül biztosítani 2020. június 29-től augusztus 14-ig. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata kiemelten fontosnak tartja, hogy tartalmas elfoglaltságot biztosítsanak a diákok számára, ezzel is segítve a szülőket. Az idei táborokra hozzávetőlegesen 40 millió forintot különítettek el, így a szülőknek csak az étkezésért kell fizetni, ami mindössze 3000 forint egy hétre.