Kelet Brass Band – Igazán ütőset alkottak: „mostantól”, kicsit másként

Kelet Brass Band – Igazán ütőset alkottak: „mostantól”, kicsit másként

A nyíregyházi kötődésű, debreceni székhellyel rendelkező Kelet Brass Band zenekar nem állt meg az alkotásban: egy világhírű tubaművész segített nekik abban, hogy valami igazán ütőset mutathassanak a nagyérdeműnek. (Megjelent a Nyíregyházi Napló online kiadásának április 7-ei számában.)

A sikert sikerre halmozza a 2016-ban alakult Kelet Brass Band formáció – Koi Gergő (trombita, ének), Hegedűs Dá­niel (trombita), György Kristóf (alt/bariton szaxofon), Ádám Kristóf (harsona), Szilágyi Ákos (harsona), Csomós János (tuba) és Kiss Péter (dobszerelés, ének) –, akik a mai modern slágereket és örökzöldeket (a rocktól a technóig, Korda Gyuritól a Tankcsapdáig) fúvós, illetve ütős hangszerekkel adják elő. Ezért sem hiányozhatott a repertoárjukból az év magyar slágere, Rácz Gergő és Orsovai Reni „Mostantól” című dala sem, amit a világ egyik leg(el)ismertebb tubaművésze, Szentpáli Roland javasolt (és hangszerelt át) nekik.

– Alapvetően tényleg nagyon jónak tartottuk a csapattal ezt a dalt. Építkező, tömény hangszerelés jellemzi  – ami manapság nem annyira gyakori – és érződik benne a profizmus is, amit A Dal zsűrije is többször kihangsúlyozott – mondta el Koi Gergő, aki hozzátette, két hónapnyi gyakorlás után, márciusban rögzítették az áthangszerelt dalt az ország egyik legnívósabb stúdiójában, a Pannónia Stúdióban. – Látjuk az Instagramon, hogy Rácz Gergő és Orsovai Reni segít a dal népszerűsítésében, ami már önmagában is hatalmas elismerést jelent.

Otthonról dolgoznak a karantén idején

– Gőzerővel készülünk otthonról! Szeretnénk a piacra dobni egy saját szerzeményt, illetve nagyon sok új slágert is tanulunk! Egy-egy átirat során mindenki megkapja a saját szólamát, amit eljátszik, azt felveszi videóra és átküldi a többieknek. Így tudjuk egymást javítani és ellenőrizni – online.

Üzenet a nyíregyháziaknak

– Azt üzenjük a nyíregyháziaknak, hogy kövessenek minket, mert hamarosan újabb dallal jelentkezünk majd! De, ami a legfontosabb: maradjanak otthon, vigyázzanak magukra és szeretteikre, hogy minél könnyebben átvészeljük ezt a helyzetet. Amikor pedig már túl leszünk rajta, se felejtsük el soha, hogy milyen könnyen felborulhatnak a mindennapjaink...