Karbantartások – Folyamatosan fejlesztik és újítják fel a közösségi tereket és a parkokat

Karbantartások – Folyamatosan fejlesztik és újítják fel a közösségi tereket és a parkokat

Mint minden évben, idén nyáron is folyamatosan újítják fel a város úgynevezett utcabútorait a NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársai. A fejlesztések során igyekeznek egy-egy területet komplexen kezelni.

Így sok helyen lecserélik az elavultabb eszközöket, helyükre újakat helyeznek ki. Ez a csere többek között a Kossuth téren, a Metropol üzletház előtt már meg is történt. Az idei év első felében 45 új padot, illetve 150 hulladékgyűjtő-szelencét is kihelyeztek. A pihenőövezetes területeken pedig a tervek szerint új napozóágyakat vagy a pingpongasztalokat is kihelyeznek.

 

Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterületi igazgatója elmondta: „A város területén többfajta utcabútor is a társaságunk kezelése alatt áll. Ilyenek többek között a padok, szelencék, napozóágyak és pingpongasztalok is. Ezeket minden évben próbáljuk minél nagyobb számban karbantartani. A téli időszakot is a felújításokra használjuk fel, hogy a felújítások nagy részét akkorra próbáljuk időzíteni. Minden évben új utcabútorok is beszerezésre, illetve kivitelezésre kerülnek. Természetesen ez az idei évben is így lesz. Idén már mintegy 150 db szemetesszelencét és több tucat új padot is kihelyeztünk a város környékén.”

A Bujtosi Városliget felújítása ugyan megtörtént, de a szakemberek úgy látják, hogy még több hulladékgyűjtő-szelencét kellene kihelyezni. Ezért az ősszel érkező új bútorokból elsősorban a Bujtosi Városliget még több szelencét, illetve napozóágyat kap.