Jegyvisszaváltás a VMKK-ban – Május 30-ig lehet visszaváltani a személyesen vásárolt jegye

Jegyvisszaváltás a VMKK-ban – Május 30-ig lehet visszaváltani a személyesen vásárolt jegye

Az intézmény új időpontban szeretné megtartani a járvány miatt elmaradt programokat, a már megváltott jegyek pedig az új időpontra automatikusan érvényesek.

 

A Váci Mihály Kulturális Központ a kialakult járványügyi helyzet miatt nem rendezhet 100 főnél nagyobb létszámú tömegrendezvényeket, de több előadást is próbálnak új időpontra szervezni. A „Hangemberek” című előadást viszont biztos nem sikerül pótolni. Az online vásárolt jegyeket az Interticket automatikusan visszautalja. Azonban a személyesen vásárolt jegyek esetén a vásárlóknak kell jelezniük a visszatérítési igényüket. Ezt csak online tehetik meg, a jegy.hu oldalon keresztül az általános jegyvisszaváltás menüre kell kattintani, illetve a művelődési ház weboldalán is megtalálható ez a jegyvisszavásárlási link. Erre legkésőbb 2020. május 30-ig van lehetőségük. A MÁZS koncertet, a Valami csaj(ok)-at, a Máté Péter–Cserháti Zsuzsa emlékkoncertet, valamint a Magic Show-t a kulturális központ  szeretné mindenképpen megtartani, amint erre lehetőségük nyílik és az adott előadókkal sikerül egyeztetni. A már megváltott jegyek az új időpontra automatikusan érvényesek lesznek, melynek megtartásával támogatják az intézményt. Igaz, most a Váci Mihály Kulturális Központ nem fogadhat látogatókat, de a munka gőzerővel folyik ennek ellenére is.

Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója elmondta:

„Gőzerővel dolgozunk, már az újranyitásra készülünk, illetve azon dolgozunk, hogy a közönség ne pártoljon el tőlünk. Ennek érdekében folyamatosan digitális tartalmakat készítünk és töltjük fel a YouTube- és Facebook-oldalunkra. Többek között kézműves videókat készítünk, online tárlatvezetést tartunk, illetve mozgásra is invitáljuk az idősebbeket és elmetornával is várjuk őket. És a moziban is készítettünk egy futó filmklubot.”

A Krúdy moziban filmajánlót készítenek, dr. Drabancz M. Róbert, a Nyíregyházi Egyetem docense tart film- és művészettörténeti előadást, akit a mozi látogatói már jól ismerhetnek. Még áprilisban, a költészet napja alkalmából Lukács Sándor színművész küldött egy videóüzenetet, ahol egy verset szaval és ez a videó is felkerült az intézmény oldalára – tette hozzá Mészáros Szilárd. Az Agórában a karantén ideje alatt is igyekeznek színes programokat szervezni, annyi különbséggel, hogy most nem személyesen, hanem a digitális térben várják az érdeklődőket. Az új évadra pedig már több cég és előadóművész is jelezte, hogy szeretnének fellépni, mert technikailag és szakmailag egy felkészült stáb fogadja a fellépő művészeket a Váci Mihály Kulturális Központban.