Játszóterek karbantartása – 102 játszótér karbantartásáért felelős a NYÍRVV Nonprofit Kft.

Játszóterek karbantartása – 102 játszótér karbantartásáért felelős a NYÍRVV Nonprofit Kft.
Fotó: Szarka Lajos

102 játszóteret ellenőriz folyamatosan a NYÍRVV Nonprofit Kft. A társaság folyamatosan karbantartja és ha kell, felújítja az eszközöket, hogy minél biztonságosabban tudják használni a gyerekek. Fontos felhívni azonban a figyelmet, hogy a játszótéri eszközöket csak a megfelelő korosztály, a rendeltetésének megfelelően használja.

 

Az idei évben, hasonlóan mint az előző években, egyre nagyobb gondot fordítanak a játszóterek karbantartására a NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársai. Az úgynevezett mezőőrök feladata közé tartozik, hogy a parkokat és a játszótereket heti szinten ellenőrizzék. A meghibásodott vagy megrongált elemeket a NYÍRVV dolgozói igyekeznek még ott, a helyszínen kijavítani, de ha ez nem lehetséges, akkor elszállítják és a műhelyben végzik el a javítási munkálatokat. Kisebb felújításokat már elvégeztek eddig több játszótéren is és ezt az év második felében is folytatni fogják azokon a területeken, ahol szükségesnek látják.

Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterületi igazgatója elmondta: „Az idei évünk a veszélyhelyzet miatt sajátosan alakul. Terveink szerint több játszóteret építettünk volna, nyilván a veszélyhelyzet miatt ezek az idén elmaradnak. Azonban a társaságunknak törvényi kötelezettsége a 102 játszóteret figyelni és karban tartani. Ezt a kollégáink rendszeresen, minden héten megteszik és ahol szükséges, nyilván azonnal be is avatkoznak a gyermekek védelmében.”

Dicső Péter felhívja a lakosság figyelmét, hogy a játszótereket mindenki a rendeltetésének megfelelően, csak a megfelelő korosztály használja. A legtöbb játszótér már be van kamerázva és ha bármilyen rongálást észlelnek, akkor a Közterület-felügyelet az elkövetők ellen eljárást indítanak.