Ingyenes munkavállalói képzések és kompetenciafejlesztési lehetőségek!

Ingyenes munkavállalói képzések és kompetenciafejlesztési lehetőségek!

Az érkerti rendőrség mellett a Nyírségi Civil Házban nyitotta meg kapuit a nyíregyházi Nyitott Tanulási Központ, ahol több oktatási programot is kínálnak. 

Többek között angol, német és orosz órákat tartanak, de informatikai képzés is elérhető; a cél a munkaerőpiaci kulcskompetenciák fejlesztése. Elsősorban olyan 16 és 64 év közötti magánszemélyek jelentkezését várják, akik nem vesznek részt nappali tagozatos képzésben, de mikro-, kis- és középvállalkozások részére is biztosítanak lehetőségeket, képzéseket. A viszonylag rövid 20 órás oktatási programok alatt azonnal használható tudást lehet elsajátítani. A cél, hogy a munkavállalók kiváló munkaerővé váljanak; a központban tanuló felnőttek saját munkájukban hatékonyabbak, önállóbbak és magabiztosabbak legyenek.

Papp Viktor,a NYITOK program projektvezetője elmondta:

Megnyitottuk a Tanulási Központunkat Nyíregyházán – ez a központ az ország egyik legújabb Tanulási Központja. A közeljövőben még Miskolcon is szeretnénk nyitni Tanulási Központot. Projektünk egy országos kiterjedésű hálózat. Az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, konzorciumot alkotva, melynek keretében ingyenes képzéseket és kompetencia fejlesztéseket hajtunk végre és biztosítunk a KKV munkavállalói, költségvetési és munkavállalói, valamint minden magánszemély számára egyaránt.

A Tanulási Központban a hagyományos iskolarendszertől eltérő módszertannal és a 21. századi, innovatív technológiák felhasználásával történik az oktatás. A munkavállalók képzése a munkáltató számára semmilyen adminisztrációval nem jár – hangzott el a csütörtöki központmegnyitón. Az érdeklődők a képzésekre a Damjanich utca 4-6. szám alatt, a NYITOK Tanulási Központ irodában jelentkezhetnek, illetve online is beadhatják regisztrációjukat.