Ingyenes buszjáratok, népi farsang, kiállítás – a III.Nyírségi Disznótoros Fesztiválon!

Ingyenes buszjáratok, népi farsang, kiállítás – a III.Nyírségi Disznótoros Fesztiválon!

Már csak pár napot kell visszaszámolni, és végre elindul Nyíregyháza város egyik legnagyobb gasztrokulturális rendezvénye, a III. Nyírségi Disznótoros Fesztivál és XIX. Nemzetközi Böllérverseny! A gasztronómiai élmények mellett az érdeklődőknek lehetősége lesz a teljes kikapcsolódásra és feltöltődésre is, hiszen nem csak zenei, hanem kulturális élményekkel is gazdagodhatnak február 22-én és 23-án.

Mint ahogyan az a tavalyi fesztiválon is biztosított volt, az önkormányzat jóvoltából és támogatásával február 22-én és 23-án reggel 6 és este 18 óra között 20 percenként ingyenes buszjáratok járnak majd a Vasútállomás és Sóstógyógyfürdő között.

A járatok a következőképpen alakulnak:

Ha már Múzeumfalu, akkor a kultúra sem maradhat el!

Akik kíváncsiak arra, hogy milyen jelmezeket – régi szóval maskurákat – öltöttek magukra a szatmári falvak lakói jó száz évvel ezelőtt, azoknak február 23-án a Sóstói Múzeumfaluban a helyük.

Azokat a kedves látogatókat, akik a gyulaházi parókia ajtaját farsangi jelmezben nyitják ki, a Sóstói Múzeumfalu munkatársai meglepetés ajándékkal fogadják.

Aki bővebben kiváncsi a február 23-i farsangi mulatságra, az korábbi cikkünkből tájékozódhat róla. 

50.születésnap kiállítás megnyitóval!

„Motívumok – Kortárs művészeti reflexiók a magyar népművészet motívumkincseinek feldolgozásával” címmel nyílik szintén február 23-án az a kiállítás, amely az 50. születésnapját ünneplő Sóstói Múzeumfalu jubileumi eseménysorozatának nyitánya lesz.

A tárlatot 2020. május 3-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Sóstói Múzeumfalu látogatófogadó épületének időszaki kiállítótermében.

További információk ide kattintva. 

Zene nélkül nem lehet…

Természetesen, mint minden fesztiválon, ezen sem maradhatnak el a zenei programok: érkezik az Apostol együttes, Varga Viktor és Fásy Zsüliett, Nótár Mary valamint MC Hawer és a Teknő koncertezik a rendezvényen. 

A további zenei programokért kattintsanak ide! 

Nem véletlen, hogy idén már két napos a fesztivál!

A tavalyi évben a Disznótoros Fesztivál látogatottsága hatalmas volt; akkor egy nap alatt mintegy tízezren látogattak ki a Sóstói Múzeumfaluba és kéttonnányi ételt fogyasztottak el!

További információkat megtudhatnak a Nyíregyházi Televízió Szieszta című műsorának korábbi és a következő adásából.