Így nyilatkoztak a VIDOR-os sztárok, színészek és rendezők Nyíregyházáról

Így nyilatkoztak a VIDOR-os sztárok, színészek és rendezők Nyíregyházáról
Fotó: Szarka Lajos

60 helyszínen több mint 200 program várja augusztus 23-ától az érdeklődőket a VIDOR fesztiválon. Érkeznek vidorogni vágyók az ország számos pontjáról, de még a határon túlról is. Persze, nemcsak a közönség palettája széles, hanem a fellépőké is, akik örömmel osztották meg véleményüket, benyomásaikat a szabolcsi megyeszékhelyről.

HAJÓS ANDRÁS

„Mátészalkai nőtt vettem el feleségül először. Gyerekeink is születtek. Mikor kicsik voltak, akkor Füzesabonyig volt csak autópálya, tehát Mátészalkára eljutni egy nagyon kemény menet volt, amiben Nyíregyháza az oázist jelentette. Itt meg lehetett állni pihenni, enni. A gyerekeim röplabdások lettek, Nyíregyházán pedig nagy kultúrája van a röplabdának. Ráadásul egy barátnője is itt játszott.”

WESLI

„Ez lesz az első alkalom, hogy az országban léphetek fel. Alig várom, hogy felfedezzem Magyarországot és annak adottságait. Jó fogadtatásra, és kellemes időjárásra számítok a VIDOR-on, bízom benne, hogy jó kapcsolatot sikerül majd kialakítanom a közönséggel. Alig várom, hogy láthassa és hallhassa az ottani közönség a Koné és a haiti bambusz hangszer hangját, és persze táncoljanak is ezekre. Ígérem, együtt táncolunk majd a nyíregyháziakkal egy csodálatos nyári estén, egy nagyszerű show-n”.

HALOTT PÉNZ

„Már több alkalommal jártunk a városban, és mindig nagyon pozitív élményekkel távoztunk. A nyíregyházi közönség nagyon lelkes és hangos, a dalokat is jól ismerik, ami számunkra még jobbá teszi a koncertet.”

MAGYAR ATTILA

„Rengeteg emlékem van Nyíregyházáról. Az első VIDOR fesztiválon is itt volna, és azóta még rengetegszer. Mindenképpen második otthonom. Sok nyíregyházi barátom, ismerősöm van itt, jó érzés újra hazajönni.”

GESZTI PÉTER

„A Nemzeti Vágtának az ötletadója és szervezője is én voltam, és az elsőt 2008-ban pont a nyíregyházi Suták Vanda nyerte meg. Nagyon örültem annak, hogy egy fiatal, erős, tehetséges lány le tudta győzni a férfiakat. A szabolcsi megyeszékhelyről először mindig rögtön ő jut eszembe, de a közelmúltban is többször jártam Nyíregyházán, előadásokat tartottam helyi vállalkozóknak marketing témában. A VIDOR-on pedig először léptünk fel idén.”

EGRI PÉTER (MYSTERY GANG)

„Számtalanszor jártunk már Nyíregyházán, nagyon sok barátunk él ott, és az elmúlt 20 évben olykor-olykor románcok, szerelmi kapcsolatok is szövődtek a városban. A környékbeli közönség mindig nagyon nagy szeretettel fogadott minket.”

ZAYZON ZSOLT (A KIRÁLY BESZÉDE)

„Nagyon szeretem Nyíregyházát, és nagyon sajnálom, hogy mindig csak rövid időre tudunk jönni. Szívesen lennék itt többet. Kezdődik az évad, így kergetnek minket haza.”

KŐSZEGI ÁKOS (A KIRÁLY BESZÉDE)

„Nagyon régen voltam már Nyíregyházán, talán tíz éve is már annak. Nagyon szeretem ezt a Fesztivált. Mi is nyertünk itt számos alkalommal díjakat, borzasztóan örülök, hogy újra itt vagyunk.”

CSÁBI ANNA (BURUNDANGA)

„Még soha nem voltam Nyíregyházán. Még rendezésem sem volt itt, és nem játszottam. Remélem, jövünk máskor is.”