Idén Törökország, Görögország, Bulgária és Egyiptom vezeti a toplistát

Idén Törökország, Görögország, Bulgária és Egyiptom vezeti a toplistát
Kedvelt úti célok a turizmusban

Már csak alig másfél hónap és beköszönt a naptári nyár. Az előrelátók az év elején elkezdték megtervezni szabadságukat, de még most is sokan foglalnak az utazási irodákban. Idén a legkedveltebbek Törökország, Görögország, Bulgária és Egyiptom.

 

Egyre többen foglaltak az előfoglalási időszakban, mert így akár 15–20 százalékkal is olcsóbb lehet a kikapcsolódásuk – tapasztalják az utazási irodák. Az arányokat tekintve a magyarok legszívesebben tengerparton töltik el szabadságukat, de sokan választják a kulturális körutazásokat is (Svájc, Olaszország, Erdély, Prága, Korzika, Madeira, Portugália).

Sokan választják Izraelt

Nagyon jól indult a 2019-es év a foglalások tekintetében, csakúgy, mint tavaly. Januártól márciusig sokan kihasználták az előfoglalási kedvezményeket is és már akkor eldöntötték, hogy mi lesz az idei úti céljuk

– tájékoztatta szerkesztőségünket Asztalosné Éva, a Nyírség Utazási Iroda vezetője.

Ettől az évtől újabb járatok is indulnak a debreceni repülőtérről, ez pedig egyértelműen érezhető a foglalásokban. A bolgár utakra nagy az igény, de sokan repülnek a spanyolországi Costa Bravára, Mallorcára, Ciprusra, az egyiptomi Hurgha­dára, Máltára, a Török Riviérára, vagy éppen a görögországi Zakynthosra.

Horvátország megdrágult

Az utóbbi években jelentősen megdrágult a magyarok kedvenc nyaralóhelye, Horvátország. Ennek ellenére évente nyolcmillió turistát fogad.

Ezzel szemben Görögország kedvezőbb áron foglalható és évek óta az egyik legnépszerűbb úti cél. A foglalásokból látszik, hogy a szabadságukat az utasok nagy többsége aktív pihenéssel tölti. Az autóbuszos kulturális körutazások iránt is sokan érdeklődnek.

AZ EMBEREK SZÍVESEN MOZDULNAK KI

A hosszú hétvégék kedveznek a turizmusnak, ilyenkor Magyarország szinte összes szállodája telt házzal üzemel.

Azt tapasztaljuk, hogy a családok is egyre szívesebben mozdulnak ki. Míg a karácsonyt inkább itthon szeretik tölteni, húsvétkor sokan utaznak a szomszédos országokba: Ausztriába, Erdélybe, Lengyelországba, Prágába, vagy a Plitvicei-tavakhoz. A csíksomlyói búcsú évek óta népszerű, már két hónappal ezelőtt elfogytak az utolsó helyeink.

Olcsó a repülőjegy Tel-Avivba

Egyre népszerűbbek a Debrecenből induló városlátogató programok is. – Moszkva, Barcelona, Tel-Aviv, London, Párizs, Milánó, Bazel – nyilatkozta az ügyvezető. Ennek egyik legfőbb oka, hogy debreceni indulással kedvező áron már ezek a desztinációk is elérhetők. Korábban Izrael nem feltétlenül állt a nyíregyházi utasok érdeklődésének középpontjában, most viszont, mivel már nem kell elmenni a budapesti repülőtérig, egyre többen választják.