Hegyeket is megmozgatnak a nyíregyházi anyukák - Egész évben „angyalkodnak”

Hegyeket is megmozgatnak a nyíregyházi anyukák - Egész évben „angyalkodnak”
Hegyeket is megmozgatnak a nyíregyházi anyukák - Egész évben „angyalkodnak”

Az anyai ösztön sokak szerint születésüktől benne van a nőkben, míg mások szerint az első baba születése váltja ki. Ami azonban biztos, hogy ettől kezdve óriási erővel vérteződnek fel: képesek feláldozni önmagukat, a végletekig elmenni és a lehetetlent is megpróbálni, csakhogy mosolygó gyerekarcokat lássanak. Kétségtelenül hegyeket mozgatnak meg a nyíregyházi anyukák (is), immáron négy éve...

Közösségbe szerveződtek a helyi „angyal mamik”: Nyíregyházi Anyukák Segítő Csoportja néven tevékenykednek. Lehetetlent pedig nem ismernek: ha a helyzet úgy hozza, pillanatok alatt segítő kezet nyújtanak. A népszerű közösségi portálon szerveződnek, csoportjuk pedig már több mint 1000 tagot számlál.

Bár már nagyon sok tagunk van, de kétségtelen, hogy többségük csak szemlélődő olvasó. Ennek ellenére azt tapasztaljuk, hogy idővel mégis mindenki segítő lesz – kezdte a beszélgetést Fazekas Betty, a közösség vezetője, aki hozzátette, bár a csoport kezdetben anyukákra épült, mostanra már titkos angyalaik is vannak, akik ugyan a másik nemhez tartoznak, de mégis szívvel-lélekkel segítenek.

Van, hogy csak alig pár órájuk van

Amikor megcsörren a telefonom vagy éppen az egyik csoporttagunkhoz jut el a segélykérés, akkor azt követően gyorsan megtervezünk mindent. Kiírjuk az adott problémát a Nyíregyházi Anyukák Segítő Csoportja nevű Facebook-oldalunkra és átbeszéljük a tagokkal, hogy milyen lehetőségeink vannak, ki tud segíteni. Mindig kiszabunk egy határidőt. Van, hogy egy hetünk, míg máskor csak alig pár óránk van.

Egész évben „angyalkodnak”

Néhány az idei angyalkodásaink közül: beszereztünk egy légzésfigyelőt egy kórházból haza érkező újszülöttnek; farsangi jelmezek találták meg kis gazdáikat, mivel a rászoruló családoknak egy-egy farsangi ünnepség ezen a téren is nagy kiadást jelenthet; gyermek és felnőtt szemüvegkereteket adományoztunk; nyolc hónapos kisbabának babakocsit és bébikompot szereztünk be; tartós élelmiszert, tisztálkodósze­reket, háztartási eszközöket juttattunk el egy egyedülálló édesanyának, aki két gyermekét neveli, ráadásul az egyik halmozottan fogyatékos. Tévéket, asztalokat, mosógépeket és centrifugákat adtunk rászoruló családoknak, és több kicsi gyermek iskolakezdését is segítettük.

Rengeteg a terv

Az adománygyűjtés természetesen az ünnepek közeledtével sem marad el

– folytatta a beszélgetést Betty.

Jelenleg is segítünk egy nagymamát, aki öt unokáját neveli. Továbbra is gyűjtünk nekik tartós élelmiszert, valamint tisztálkodószereket, csakúgy, mint egy egyedülálló anyukának, akinek halmozottan fogyatékos a gyermeke. Természetesen a kórházban fekvő beteg gyermekeket is meg szeretnénk látogatni Mikulás alkalmával, nekik édességeket vinnénk, illetve egy hátrányos helyzetű településen működő iskola alsó tagozatos gyermekeit is meglepnénk karácsony előtt. Nekik játékokat, könyveket, tisztálkodó­sze­reket gyűjtünk. Meglátogatnánk egyedül élő idős embereket is, ők tartós élelmiszert és süteményt kapnának. Csakúgy, mint az év más időszakában, most is szeretnénk segítő kezet nyújtani az arra rászorulóknak. Sok nyíregyházi angyalkánk van, hiszem, hogy most is képesek leszünk hegyeket megmozgatni.

A Nyíregyházi Anyukák Segítő Csoportja örömmel fogad bárminemű tárgyi felajánlást, hogy azt aztán eljuttathassák a rászorulókhoz. Bővebb információ: Facebook/Nyíregyházi Anyukák Segítő Csoportja.