Hatalmas segítség lesz a nyíregyházi COVID Ambulanciának a Rotary Club legújabb gyűjtése

Hatalmas segítség lesz a nyíregyházi COVID Ambulanciának a Rotary Club legújabb gyűjtése
Hatalmas segítség lesz a nyíregyházi COVID Ambulanciának a Rotary Club legújabb gyűjtése

Ebben az évben igazán nagy felelősség hárult az egészségügyi dolgozókra. A nyíregyházi Jósa András Oktatókórház COVID Ambulanciáján munkát végzők számára idén több, különböző segítség is érkezett civilek és vállalkozók részéről egyaránt. A nyíregyházi Rotary Club is segíteni szeretett volna nekik és a Mentőállomáson dolgozóknak, ezért egy nagyszabású gyűjtésbe kezdtek, ami még most is tart.

A Rotary Club nyíregyházi csapata a kórháztól érdeklődött, mire lenne szükségük, ennek alapján a gyűjtés céljai a következők voltak: ózongenerátoros fertőtlenítő, hűtő és italok, édességek. Szerkesztőségünknek a nyíregyházi Rotary Club elnöke, Kovács Krisztián nyilatkozott.

Milyen megfontolásból kezdtek bele a gyűjtésbe?

Sokak általi személyes tapasztalat az volt, hogy a COVID osztályon a megfeszített munka ellenére az egészségügyi dolgozók jószándékkal, kedvesen viszonyulnak a betegek és az eredményre több órát várakozók felé is. A Mentőszolgálat dolgozóival kapcsolatban is ugyanilyen emberséges, kedves, segítőkész hozzáállásról hallottunk, pedig az ő munkájuk is nagyon megterhelő.

Az emberek kiszolgáltatottakká váltak, személyes mozgásukban korlátozva lettek, a dolgozók mégis, amiben tudtak, segítettek a teszteredményre várakozóknak: egy pohár vízzel, ha szomjasak voltak, vagy egy pléddel, ha fáztak. (A kórházi büfék bezártak.)

Milyen segítségre van szüksége a kórháznak?

Egy ózongenerátoros fertőtlenítőt, illetve hűtőszekrényt kértek, italokkal és édességekkel.

A gyűjtést úgymond „rotarys” körökben kezdtük el, de nagyon hamar híre ment és csatlakoztak hozzá mások is, így elég gyorsan összejött annak az ózongenerátoros fertőtlenítőnek az ára (kb. 800 000 forint), amely kifejezetten ilyen intézmények számára készült.

Az Electrolux felajánlott 3 hűtőszekrényt, aminek biztos, hogy nagy hasznát fogják venni mind a dolgozók, mind a várakozók.

Tart-e még a gyűjtés? Ha igen, milyen felajánlásokat várnak?

A tárgyi adományok nagyon gyorsan összegyűltek, így azokat szeretnénk a jövő hét folyamán, minél hamarabb átadni a kórháznak. Úgy döntöttünk, hogy a segítségnyújtást folyamatossá tesszük, így az anyagi felajánlásokat bármikor szívesen fogadjuk bankszámlaszámunkra. Ebből szeretnénk mindig utánpótolni a kórház számára a gyümölcsleveket, vizet, energiaitalt és édességeket. Ezen kívül, ha bármi másra is igényük lenne, azt is szeretnénk megadni nekik.

 

Akik csatlakozni szeretnének e nemes kezdeményezéshez, utalhatnak a Rotary Club számlaszámára:

Rotary Club Nyíregyháza Egyesület

10300002-27034619-00003285

Megjegyzés rovatba kérjük feltüntetni: COVID