Hamarosan indul a jelentkezés az önkormányzat nyári táborokba!

Hamarosan indul a jelentkezés az önkormányzat nyári táborokba!
Fotó: Archív

Az önkormányzat idén mintegy 23 millió forinttal járul hozzá a napközis táborok szervezéséhez. Idén is 8 helyszínen 1600 nyíregyházi lakhellyel rendelkező gyermek részére biztosítanak egész napos felügyeletet.

A nyári szünetet már minden diák nagyon várja, de sok családnak gondot okoz, kire bízza, milyen táborba, táborokba írattassa a gyereket, gyerekeket, a vakáció mintegy két és fél hónapja alatt. Erre a problémára nyújt segítséget idén is az önkormányzat; hiszen ebben az évben is lesznek napközis táborok, állandó nyíregyházi lakhellyel rendelkező, (nyíregyházi székhelyű) alapfokú általános iskolába járó – beleértve a gyakorló, egyházi és alapítványi iskolákat is – tanulóknak. 2020-ban is 1600 gyermek részvételét tudják kedvezményes áron biztosítani, nyolc helyszínen. A táborokra továbbra is az oktatási intézményekben lehet majd jelentkezni (ahová a gyermek jár), az iskolai szervezőknél, pár nap múlva, már márciustól.

Sziky Károlyné, szakmai programkoordinátor elmondta:

Az önkormányzati nyári napközis táborok június 16–tól indulnak és 8 turnuson keresztül tartanak. 1600 támogatott gyermek vehet részt bennük. Az önkormányzat több mint 20 millió forinttal támogatja ezeket a táborokat. Vannak olyan gyerekek, akik ingyenesek lesznek az előző évhez hasonlóan, ők azok akik, rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülnek, de olyan gyerek is van, aki tartósan beteg vagy 3 gyerekes családból származik. Ott is lényeges kedvezményeket fognak kapni a térítési díjból.

Nemcsak önkormányzati táborokba jelentkezhetnek a nyíregyházi diákok, hanem különféle sporttáborokba, vagy akár a Nyíregyházi Állatpark Zoo sulijába is. Utóbbi időpontjai a könnyebb nyári tervezések miatt már nyilvánosak, azonban a jelentkezésre még várni kell. Az általános iskola első osztálytól lehet jelentkezni, ugyanis feltétel az írás, olvasás. A diákokat szakképzett pedagógusok és főiskolai hallgatók segítségével ismerhetik meg az állatpark kulisszatitkait, valamint a park lakóit. A Zoo suli keretein belül a gyerekek 5 nap alatt többek között tevegelhetnek és az állatok etetésében is részt vehetnek. Összesen 10 programban vehetnek majd részt, 15 fős csoportokban. Az első turnus június 22-én indul majd Nyíregyháza legismertebb turisztikai attrakciójában, erről ide kattintva olvashatnak bővebben.