Ezt fogyasztjuk a víz után a leggyakrabban – Íme a magyarok teázási szokásai

Ezt fogyasztjuk a víz után a leggyakrabban – Íme a magyarok teázási szokásai
Fotó: Illusztráció

Itt a tél, kint repkednek a mínuszok és ilyenkor nem is vágyik igazán másra az ember, csak egy csésze forró teára.

Teából pedig az ízek határtalan lehetőségeinek és mennyiségének kizárólag a képzeletünk szabhat határt. Hisz a boltok polcain szinte megszámlálhatatlan íz vár a teák kedvelőire, tavaly azonban mégis a legtöbben gyümölcsteákat vásároltak a korábbi szokásokkal ellentétben, mikor is a hagyományos, fekete teákat vették inkább.

A gyümölcs viszi a prímet

Több fogy ugyanis a gyümölcs ízesítésű vagy gyümölcsdarabkákból készültekből és a herbateákból, de a zöld és fehér teák is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Egy szakértő elmondása szerint a fekete teát a legtöbben a kávé helyettesítésére használják. Ráadásul pozitívabban is hat, mert a kávéval ellentétben nem hirtelen és csak rövid időre pörög fel tőle az elménk. Élénkítő hatása sokkal hosszabb és tovább biztosít energiát is fogyasztója számára, ilyenek főképp a zöld teák.

Mi pedig megkérdeztük az utca emberét, hogy ők milyen rendszeresen is isznak teát, és melyik fajtát részesítik előnyben.

Mi a gyümölcsös fajtákat kedveljük, ugyanis a gyerekek azt isszák a legjobban.

– mondta el M. Mária, 2 gyerekes anyuka.

Amióta megkóstoltam a fekete teát, már nem kávézom. Sokkal jobb a közérzetem is azóta.

– emelte ki Z. Attila, bolti eladó.

Tehát mindenkinek megvan a saját kedvence, ízlés, vagy épp hatás szerint válogatva azt. Érdemes tudni, hogy akinek érzékenyebb a gyomra, jobban jár a fekete teával, mivel kevesebb a csersavtartalma.

Egy csésze tea azonban nem csak feltölt és kikapcsol. Különböző mértékben, de szerencsére mindről elmondható, hogy fogyasztása az egészségre is pozitív hatással van. A zsírok anyagcseréjét javítják, pozitív hatással vannak a koleszterinszintre, felfrissítik az embert, hidratálják a szervezetet és vízhajtó hatásuk is van.

Ön milyen gyakran fogyaszt teát és milyeneket?