Gyereket a magasba! – Nem marad el a rekordkísérlet, csatlakozzanak a nyíregyháziak is!

Gyereket a magasba! – Nem marad el a rekordkísérlet, csatlakozzanak a nyíregyháziak is!

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom 2020-ban is megrendezi nagy sikerű országos gyerekemelési rekordkísérletét, amely azonban a koronavírus okozta korlátozások miatt a virtuális térbe költözik.

 

Az Együtt a Családért Kulturális Egyesület, mint a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom helyi szervezete ösztönzi és buzdítja a gyerekes családokat arra, hogy csatlakozzanak az immáron 3. alkalommal megrendezendő országos volumenű „Gyereket a magasba” programjához. Az egyesület koordinátora, Turóczi Kinga tájékoztatta szerkesztőségünket az idén is létrejövő eseményről.

Virtuálisan először!

A nagy sikerű országos gyerekemelési rekordkísérlet a járvány okozta korlátozások miatt idén rendhagyó módon a virtuális térbe költözik, így sor kerül a történelem első online gyerekemelésére.

A gyermek a legnagyobb érték!

A program célja, hogy megmutassuk, a gyerek a legnagyobb értékünk és örömforrásunk, és hogy családban élni jó dolog. A pontos dátum 2020. április 29., szerda 11.00 óra. Nem kell mást tennünk, csupán ebben az időben gyermekeinket ölbe venni, a magasba emelni, és ezt a fontos pillanatot akár fotón, akár videóban rögzíteni. Az emelésről készült fotókat, videókat feltölthetik a résztvevők a saját közösségi oldalukra #gyereketamagasba hashtaggel, vagy a gyereketamagasba.hu/feltoltes weboldalra is.

Nyíregyházán is népszerű!

Tavaly több mint tízezer gyereket emeltek magasba szüleik egyszerre az ország 25 városában és több határon túli településen családi napok, gyerekrendezvények keretében.

„A kezdetek óta Nyíregyházán is népszerű a mozgalom, tavaly több mint 500 szülő emelte magasba a gyermekét” – tájékoztatta szerkesztőségünket Nagy Szabina és Turóczi Kinga.

Nyíregyházán Nagy Szabina a Gyermekekért, a Fiatalokért és a Családokért Közhasznú Egyesület elnöke, akkori helyi koordinátora prezentálta ezt a nagy sikerű rendezvényt, amely a Móricz Zsigmond könyvtár előtti téren volt megtartva, színvonalas előadásokkal és gyermekszórakoztató programokkal. Nagy Szabina időközben átadta a stafétabotot szervezetünknek, hiszen munkáját önkormányzati képviselőként folytatja, de a háttérmunkákban azóta is aktívan részt vesz.

A tavaly készült fotók megtalálhatóak az egyesület közösségi oldalán.

Ismert emberek is szívesen csatlakoznak!

Az idei évben tehát a gyerekemelés program virtuális térbe költözik, melyhez nagyon sok ismert ember is csatlakozott már. A rendezvény fővédnöke Böjte Csaba szerzetes lesz, de velünk emel többek között: Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Lékai Máté válogatott kézilabdázó és párja, Kiss Ramóna színésznő, Szirányi Bence válogatott jégkorongozó, Takács Bence, Mádai Vivien, Szöllősi Györgyi műsorvezetők, Pór Attila, a Nők Lapja újságírója.

Csatlakozzunk minél többen, és csaljunk közösen mosolyt a rég nem látott szeretteink arcára! Otthon emel az egész ország: tehát nincs más teendő, mint gyereket a magasba április 29-én 11 órakor!

Az esemény ide kattintva érhető el.