Folytatódik a babazászló mozgalom, amivel újszülötteket köszönthetünk városunkban

Folytatódik a babazászló mozgalom, amivel újszülötteket köszönthetünk városunkban
Az újszülött kislányok rózsaszín zászlót kapnak. Fotó: Benke Róbert

A nyíregyházi Együtt a Családért Kulturális Egyesület tavaly óta a Három Királyfi, Három Királylány mozgalom helyi szervezete lett. A babazászló mozgalomhoz csatlakozva szeretnék elérni, hogy Nyíregyházán is megvalósuljanak azok az országos kampányok, amelyet a Három Királyfi, Három Királylány szervez.

 

Weboldalukon a következőket olvashatjuk a babazászló mozgalomról:

„Egy egész mozgalmat szerveztünk legfőbb célunk köré, hogy megszülessenek a kívánt, tervezett gyerekek. Azt szeretnénk elérni, hogy a gyermekvállalás ne terhet és gondot jelentsen, hanem áldás és boldogság legyen, mert édesanyává és édesapává válni csodálatos dolog!”

A már 10 éves mozgalom egyre nagyobbá nőtte ki magát és népszerű emberek is támogatják a működésüket, mint például Lovasi András, Böjte Csaba vagy Pál Feri atya.

Nyíregyházán is népszerű!

A mozgalom nyíregyházi partnere az Együtt a Családért Kulturális Egyesület, koordinátora a következőket osztotta meg szerkesztőségünkkel:

„Célunk volt 2020-ban is, hogy folytassuk a többéves gyakorlatot, miszerint egy újszülött érkezésekor kislányoknak rózsaszín, kisfiúknak kék színű babazászlót ajándékozunk. Így a szülők a házuk vagy lakásuk ablakába/ajtajára kihelyezve tudják jelezni, hogy újszülött érkezett a családba. Remélem, hogy ezzel az aprósággal Nyíregyháza városképét még színesebbé tudjuk tenni.”

A kisfiúknak ilyen, kék színű zászlót lehet igényelni. Fotó: Három Királyok weboldal

Turóczi Kinga elmondta, hogy már idén is több babazászlót vittek az igénylőknek, de a világjárvány sajnos közbeszólt, emiatt kevesebben merik átvenni személyesen a kis zászlókat. Akik viszont mindezek ellenére is szeretnék a környezetükben jelezni az apróság érkezését, azok számára Turóczi Kinga a megfelelő óvintézkedések mellett, maszkban és kesztyűben szívesen házhoz viszi a zászlót.

Így történt ez Andicsku Luca esetében is, akinek az édesanyja vette át a zászlót a Május 1 téren. Természetesen házon kívül történt a rózsaszín ajándék átvétele.

Luca áprilisban kapta meg a zászlót. Fotók: Turóczi Kinga

2020-ban Sinka Hanna volt az első, aki január 8-án megkapta rózsaszín zászlaját.

Sinka Hanna kiságyán is szépen díszeleg a rózsaszín ajándék. Fotó: Turóczi Kinga

Várják a jelentkezéseket!

„Továbbra is várjuk kismamák jelentkezését, akik élnének a babazászló kölcsönzésével, ami természetesen költséggel nem jár, de akár meg is vásárolható. A zászlók egyelőre korlátozott számban érhetőek el, de célunk, hogy egész évben méltó helyükön lobogjanak a zászlók!” – Turóczi Kinga.

További információkért látogassák meg a Három Királyfi, Három Királylány weboldalát, a nyíregyházi csatlakozást illetően pedig keressék Turóczi Kingát az alábbi telefonszámon: 06-30/244-5743 vagy e-mailben: egyuttacsaladert@gmail.hu.

A témában korábban megjelent cikkünk megtekinthető itt, a Nyíregyházi Televízióval készült riport pedig itt.