Focitábor – Ismét bevették a focipalánták Nyírszőlőst, mint már 5 éve minden nyáron

Focitábor – Ismét bevették a focipalánták Nyírszőlőst, mint már 5 éve minden nyáron
Fotó: Szarka Lajos

Az idei évben már ötödik alkalommal szervezték meg az önkormányzati focitábort Nyírszőlősben. A tábor fő célja, hogy a gyerekek kimozduljanak a szobából és a sportolás irányába orientálják őket. Idén két turnusban, közel 60 gyermek hódolhatott szenvedélyének.

 

A pontos labdapasszolást és labdavezetést gyakorolják a kisdiákok a nyári szünetben a nyírszőlősi focitáborban. Van olyan tanuló, aki először vesz részt az önkormányzat által támogatott napközis táborban, de olyan tanuló is van, aki már öregdiáknak számít.

Mokánszki Máté elmondta: „Öt éve járok már ide és nagyon szeretem ezt a közösséget, mert jó csapat szokott összejönni. Az ebéd is finom, meg úgy, ahogy van minden.”

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának szervezésében immár 5. alkalommal rúgják a bőrt a szabolcsi megyeszékhelyen élő kis focisták Nyírszőlősben. Idén a vírusveszély miatt kevesebb gyermek jelentkezett a táborba és így két turnust tudtak indítani. A tábor fő célja, hogy ne otthon, a számítógépek előtt üljenek a gyerekek, hanem inkább a szabadban sportoljanak, focizzanak.

Gál Csaba a csoportvezetője hozzátette: „Az idei évben kevesebb gyermek tudott jönni a vírushelyzet miatt. Idén a gyereket csak autóval lehet kihozni, mert a buszos szállítás nem megoldott. Emiatt 25 fő van egyszerre egy turnusban. Ebben az éven így két turnust rendezünk.”

A nyírszőlősi focitáborban a gyerekek délelőttönként edzésen vesznek részt, délután többek között labdajátékokkal ismerkednek és sorversenyeken mérik össze a tudásukat. Nyíregyháza önkormányzata rendszeresen, minden évben kiemelt figyelmet fordít a napközis táborok szervezésére. Itt a szülőknek csak a napi étkezésért kell fizetni, de természetesen az év közbeni kedvezmények a táborok idején is érvényesek.

Kapcsolódó galéria

Focitábor Nyírszőlősön 2020