Figyelem! Nem lehet „csak úgy” szalonnát sütni – A részletekért olvasson tovább!

Figyelem! Nem lehet „csak úgy” szalonnát sütni – A részletekért olvasson tovább!

Jó időben, télen-nyáron, az egyik legkellemesebb időtöltés, amikor barátainkkal, családunkkal körbe ülünk egy ropogó tábortüzet, és szalonnát sütünk. Tűz­ra­kóhelyek vannak az Erdei Tornapályán (5) és a megújult Bujtosi Városligetben is (7), azonban spontán módon nem lehet használni ezeket, engedélyt kell kérni a NYÍRVV Nonprofit Kft.-től, elkerülve az esetleges tumultust, kellemetlenségeket is. (Megjelent a Nyíregyházi Napló július 19-ei számában.)

Kázmér László, a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület-fenntartási csoportvezetője arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy engedélyt telefonon keresztül, valamint e-mail-ben lehet kérni a kozteru­let@nyirvv.hu címen, amelynek tartalmaznia kell a következőket: hány főre kérik, mettől meddig kívánják igénybe venni a tűzrakó­he­lyet, valamint kérnek-e áramot az Erdei Tornapályán (a Bujtosi városligetben nincs erre lehetőség). Tűzifáról azonban az igénybe vevőnek kell gondoskodni.

Előtte két héttel

– A Bujtosi-tóhoz és az Erdei Tornapálya területére is helyeztünk ki információs táblákat, amelyen tájékoztatjuk az érdeklődőket a használatbavétel menetéről. Általánosságban elmondható, hogy engedélyeztetés kapcsán telefonon keresik meg az ezzel foglalkozó ügyintézőnket – Kőrizs Andrea,   06-42/548-455, e-mail:  koz­te­rulet@nyirvv.hu  –, aki előzetesen tájékoztatja az érdeklődőket, válaszol a feltett kérdésekre. Arra kérjük a városlakókat, hogy az engedélyt a rendezvények, baráti összejövetelek előtt legalább 2 héttel hamarabb kérjék meg, hogy biztos legyen a hely a kívánt időpontra. Természetesen van, hogy aznap jelzik igényüket, és amennyiben van szabad hely, kiadjuk az engedélyt. Számolni kell azonban azzal, hogy előfordul: nagyobb rendezvények (pl. legutóbb De­cathlon élménypróba), események miatt nem tudunk engedélyt kiadni a kért időpontra. Ilyen esetben a városlakók megértését kérjük.

Tűzgyújtási tilalomkor a Bujtoson lehet

Tűzgyújtási tilalom elrendelésekor az Erdei Tornapályán nem lehet tüzet rakni, ennek elrendeléséről tájékoztatják a kérelmezőt. A Bujtosi Városliget esetében azonban ilyenkor is lehet használni a tűzrakóhelyeket.

A csoportvezetőtől megtudtuk, tavaly összesen 397 engedélyt adtak ki a tornapálya területére, a Bujtosi Városligetbe pedig 64-et. Idén pedig az év első félévében már a tornapályára 197-et, Bujtosra pedig 19-et (a Bujtosi Városliget a beruházás miatt le volt zárva, június 7-én az átadás után indult a területfoglalási engedélyek kiadása).