Felújították a közterületekről ismert sárga padokat – Közel 70 pad újult meg!
Iskolákba, óvodákba kerülnek a padok.

A közterületi berendezéseket, többek között a jól ismert sárga színű padokat az elmúlt években szinte az egész városban lecserélte a NYÍRVV. Az önkormányzat és a városüzemeltető társaság ezeket az ülőalkalmatosságokat most újrahasznosítja. 

A NYÍRVV közel 70 darab régi típusú padot újított fel; a céghez oktatási- és közintézmények pályázhattak, így többek között óvodákba, iskolákba kerülnek a sárga padok. Az első pályázók között volt a kertvárosi általános iskola, az intézmény hétfőn kapta meg a kinti padokat.

Keczkó János, a NYÍRVV közterület-fenntartási irodavezetője elmondta:

A későbbi karbantartás és biztonságos üzemeltetés már az intézményeknek lesz a feladata. Annyit segítettünk még, hogy az óvodáknál megsűrítettük a léceket, hogy a gyerekek ne tudjanak kiesni az ülőfelület, illetve a háttámla között.

A kertvárosi általános iskolánál már voltak sárga padok, a program keretében azonban most újabbak is kerültek az intézmény udvarára.

Horváthné Reményi Lívia, a Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézményének tagintézményvezető-helyettese elmondta:

Ezek nemcsak a hétköznapokon, hanem a családi- és gyermekprogramoknál is nagyon hasznosak lesznek, úgyhogy mi örömmel fogadtuk a jelzést, hogy kapunk 6 darab régi-új padot a már meglévő padjaink mellé.

A program szükséges – a városvezetéshez és a NYÍRVV-hez is érkeztek korábban olyan jelzések, hogy az intézmények udvarain hiány van a biztonságos ülőhelyekből.

Dr. Ulrich Attila alpolgármester hangsúlyozta:

Az önkormányzat mindig figyel arra, hogy az óvodásoknak és az iskolásoknak legyen hol üldögélniük az udvarokon és hogy minél otthonosabb legyen az a hely, ahol életük nagy részét töltik. Ennél a programnál is látszik, hogy nem dobunk ki semmit, csak ami már nagyon indokolt. Megmentettük ezeket a padokat is az utókor számára!

A sárga padok felújítás, többek között a fémvázak megerősítése és a lécek újrafestése után kerülnek a pályázó intézményekhez.