Faültetés – Idén ősszel már több mint 250 fát ültettek el városszerte

Faültetés – Idén ősszel már több mint 250 fát ültettek el városszerte
Fotó: Szarka Lajos

Folyamatos a faültetés Nyíregyházán. Az őszi időszakban már több mint 250 fát ültettek el városszerte, a polgármesteri program nem ér véget idén, a következő évben is folytatódik a város zöldítése.

Folytatódott a polgármesteri fásítási program a belvárosban. Ezúttal dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere, Petró Árpád, a NYÍRVV ügyvezetője és a városrész helyi önkormányzati képviselője, dr. Rákóczi Ildikó közösen ültettek fát a Rózsa utcában. A város alpolgármestere arról beszélt, nem egyszerű az ültetési terület kiválasztása, fontos bizonyos távolságot tartani a közművektől.

Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere elmondta: „Vannak olyan részek Nyíregyházán, ahol fák hiányoznak, de nem tudunk ültetni, mert nem lehet. A NYÍRVV szakemberei folyamatosan járják a város kisebb utcáit is, mint pl. a Rózsa utca, ahol vannak olyan hiányos részek, ahová lehet ültetni és pótolni. Az lenne a szerencsésebb, hogy mint a Tüzér utcán, 70 db fát el lehet egybe ültetni, mert nem zavar senkit, de Nyíregyházán már nagyon kevés olyan terület van, ahová fasorokat lehet ültetni.”

Idén ősszel a NYÍRVV Kft. munkatársai folyamatosan járják a város utcáit és olyan területeket keresnek még, ahol a meglévő fasort frissíteni kell, ilyen helyszín még többek között az Ószőlő utca is.

Petró Árpád, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette: „Vannak a városban olyan helyszínek, ahol az esetlegesen lakossági kérésre kerültek fák kiültetésre. Természetesen minden lehetséges helyszínt szeretnénk fákkal beültetni, hogy tovább tudjuk növelni a zöldfelület nagyságát, a lombkorona méretét Nyíregyházán.”

Az őszi időszakban már több mint 250 fát ültettek el városszerte, többek között a Kállói úttól a Tüzér utcáig 70 darabot. A polgármesteri fásítási program ebben az évben nem ér véget, jövő tavasszal is folytatódik majd.

Kapcsolódó galéria

Faültetés az Ószőlő utcán