Faültetés – A végéhez közeledik a polgármester kezdeményezésére indult faültetési program

Faültetés – A végéhez közeledik a polgármester kezdeményezésére indult faültetési program

Lassan a végéhez ér a dr. Kovács Ferenc polgármester kezdeményezésére indult fásítási program Nyíregyházán, melyet az önkormányzat a NYÍRVV Nonprofit Kft.-vel közösen valósít meg idén is. Az ültetés az Ószőlő utcán folytatódott.

Polgármesteri kezdeményezésre döntött úgy az önkormányzat, hogy egyre több facsemetét ültetnek Nyíregyháza különböző részein, pótolják a hiányzó fákat, illetve új fasorokat is létrehoznak. Ennek a programnak a legutóbbi állomása volt az Ószőlő utca, ahol öt darab ezüst hárs facsemetét ültettek el hétfőn.

„Ha valaki most kijönne ide, az Ószőlő utca 101-103. mellé, akkor ők már látják, hogy itt csak fasorokat pótolunk. Én azt gondolom, nagyon fontosak ezek az ezüst hársak is, amelyek el lettek most ide ültetve. Mivel itt, a Jósavárosban nagyon sokan laknak, ezért kellenek ide a fák, hogy szűrjék és tisztítsák a városrész levegőjét, illetve nagyon jó illata is lesz virágzáskor, amit a környéken élők élvezni is fogják” – tette hozzá dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere.

A fásítási programhoz csatlakoztak cégek és intézmények is, de az a tapasztalat, hogy a városlakók is nagy figyelmet fordítanak a környezetük megóvására és szépítésére. Az ősz folyamán, több helyszínen zajlott a fásítás, mintegy 250 facsemetét ültetett el városszerte a városüzemeltetési társaság. A kezdeményezés érintette többek között a Tüzér, Kígyó, Rózsa és Rákóczi utcát, illetve az Univerzum Üzletház mögötti területet és a Búza téri parkolót is.