Faültetés – 30 ezüst hársfát és oszlopos juharfát ültetnek a Tünde utcára

Faültetés – 30 ezüst hársfát és oszlopos juharfát ültetnek a Tünde utcára

A polgármester kezdeményezésére indult fásítási programhoz csatlakozott, az idén 30 éves jubileumát ünneplő Dunapack Kft. A cég felajánlásának köszönhetően, összesen 30 ezüst hársfát és oszlopos juharfát ültetnek a Tünde utcára. A facsemetéket dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere és Rasovszky Miklós, a Dunapack Kft. ügyvezető igazgatója közösen ültetett el.

A Dunapack számára fontos a társadalmi szerepvállalás, ezért csatlakozott a gyár dr. Kovács Ferenc polgármester fásítási kezdeményezéséhez. A társaság elkötelezett a fenntartható fejlődés iránt, folyamatosan támogatják az élhetőbb jövő megvalósulását, ennek egyik eredménye, hogy ebben az évben elsők között nyerték el a Fenntarthatóság Szimbóluma 2020 elnevezésű díjat – mondta Rasovszky Miklós ügyvezető igazgató. 

30 facsemete

A nagyobb vállalatok szinte rögtön csatlakoztak a fásítási programhoz, így az elmúlt években több ezer facsemetét és egész fasorokat ültettek el Nyíregyházán. Az idén 30 éves Dunapack például 30 facsemetével járult hozzá a Tünde utca szépítéséhez, ami sikeres lezárása a teljes körűen felújított útszakasznak.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere kiemelte: „Nagyon jó és folyamatos a kapcsolat itt, a Tünde utcán működő cégekkel és ez igaz a most 30 éves jubileumát ünneplő Dunapackkal is. Ezáltal is gratulálok nekik a jubileumukhoz. Az idei évben már a második közös akciónk valósult meg. A parkoló felújítását is közösen végeztük, most pedig csatlakoztak a polgármesteri fásítási kezdeményezéshez, aminek nagyon örülök, hogy ennyire népszerű. Nem is vártam, hogy ennyi cég csatlakozni fog a kezdeményezéshez. Így csatlakozott a Dunapack is és a jubileumára 30 fát ültet. Az egész Tünde utcának a felújítását is az itt működő sok kis és nagyobb cégekkel együtt konzultálva döntöttük el.”

Megújultak a zöldterületek

Az elmúlt öt évben a fásítási program mellett számos helyszínen történt zöldfelület-fejlesztés, parkok és közterületek újultak meg a városban. A Benczúr és Bessenyei téren még folynak a munkálatok, de elkészült a Bujtosi Városliget és a Pazonyi tér rekonstrukciója is megtörtént, valamint a belvárosi kiserdőknél is új pihenő- és játszópark épült. A volt Tiszavasvári úti laktanya területén egy barnamezős beruházás keretében hoztak létre pihenésre, kikapcsolódásra alkalmas közösségi teret játszótérrel, ahol 330 fát és 13 ezer cserjét ültettek el. Ez a városszépítő munka jövőre is folytatódik az önkormányzat, a nyíregyházi cégek, vállalkozások támogatásával és hozzájárulásával.

Kapcsolódó galéria

Faültetés a Tünde utcán