„Ezrek két keréken” - Május 25-én újra Bringa Piknik Nyíregyházán!

„Ezrek két keréken” - Május 25-én újra Bringa Piknik Nyíregyházán!
Újra Bringa Piknik Nyíregyházán!

Biztosan sokaknak megfordult már a fejében, hogy milyen jó lenne letekerni a Nyíregyháza–Tokaj útvonalat. Aztán persze jöttek a kifogások: túl hideg volt, most meg túl meleg, nincs motiváló társaság és hiányzik a nagybetűs ALKALOM is. Jó hír a halogatóknak, hogy eljött az idő: május 25-én újra Bringa Piknik.

Egészség, sport, jó hangulat, szuper társaság. Idén is erről szól majd a Bringa Piknik, amit 2019-ben már második alkalommal szerveznek meg. Tavaly több mint 1000 kerékpáros tekerte végig a 30 kilométeres távot – 4 megállóból kettőben pihenőállomás, piknikpontok várták a megfáradt bringásokat –, érkeztek résztvevők Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megye mellett Hajdú-Bihar megyéből, sőt Budapestről is. A tervek szerint a tavalyi résztvevőszámot 2019-ben megduplázzák, vagyis idén közel kétezren pattanhatnak két kerékre.

Kortól, nemtől függetlenül

A Bringa Piknik nem egy megszokott kerékpáros sportesemény. Mindenkinek szól, kortól és nemtől függetlenül, ahol a résztvevő lehet profi versenyző, lelkes amatőr, vagy éppen csak hobbi kerékpáros, és nem számít a kerékpár márkája sem

– hangsúlyozta Juhász Miklós, az esemény szervezője, aki hozzátette, a start idén is a nyíregyházi Kossuth térről indul majd 10 órakor (gyülekező 8.00), a cél pedig Tokaj, Fő tér lesz. Itt különbözõ kulturális programok is várják, majd a távot teljesítőket. Zenél DJ Till, és koncertezik a Karmapirin együttes 14 órától.

Bemutatók is lesznek

Idén is lesz Bringa Ovi Nyíregyházán, a Kossuth téren, hogy már a legkisebbek is elkezdhessenek ismerkedni a KRESZ szabályaival és a helyes, biztonságos kerékpározással

– tudtuk meg a szervezőtől. Bárkinek lehetősége lesz Bike Safe regisztrációra is.

Nem hagyják ki a különbözõ bringás bemutatókat sem. Akik nemcsak 2 keréken közlekednek, azoknak tesztvezetéssel egybekötött személygépkocsi-bemutatót is tartanak a rendezvény hivatalos autós partnere jóvoltából.