Ennyit kereshetnek idén a fiatalok nyári munkával - Reptéri transzferre is várják őket

Ennyit kereshetnek idén a fiatalok nyári munkával - Reptéri transzferre is várják őket
Strandtól a gyári munkáig

A vakáció beköszöntével átlagosan 30–40 százalékkal növekszik a diákmunkát keresők száma. Ők akár 1-2 napon belül is munkába tudnak állni, de az is előfordul, hogy várniuk kell, mert az általuk választott pozícióra nincs szabad hely.

 

Évről évre diákok ezrei vállalnak nyári munkát, mert szeretnék aktívan eltölteni szabadidejüket és nem mellékesen, fedezni a vakációzással járó kiadásaikat. A diákközvetítő irodákban már most nagy a forgalom, ezekben a hetekben keresik fel őket a legtöbben. A paletta széles, lehet dolgozni strandon, moziban, reptéri transzfernél, de még börtönben is. Mindezt bruttó 80 ezer forinttól akár 450 ezer forintig.

Hetente két-három alkalommal

Az iskolaszüneti időszakokban, így nyáron is nagyon sokan vállalnak munkát. Szorgalmi időszakban ez heti 2-3 alkalmat jelent, hiszen az elsődleges kötelezettség a diákok számára az iskola – tájékoztatta szerkesztőségünket Baráth Zsolt, a Meló-Diák Iskolaszövetkezet irodavezetője. – Hogy ők regisztrálást követően mennyi időn belül állhatnak munkába, az területtől függő. Lehet azonnal is, de megeshet, hogy várni kell az általa választott pozícióra – ha az adott területen nincs szabad hely. Egyébként, ha valaki úgy jelentkezik, hogy több munkakör is érdekli, az 1-2 napon belül munkába tud állni. Természetesen meghatározó az is, hogy a 16. vagy a 18. életévén van-e túl a jelentkező.

Strandtól a gyári munkáig

Jelenleg több mint félszáz munkánk van, amelyeken diákokat foglalkoztatunk és a megbízások napi szinten emelkednek. A legnépszerűbb a strand, a mozi, az irodai kisegítés és a gyári munka. Az utóbbiban tudjuk a legtöbb diákot foglalkoztatni. Az átlagkereset bruttó 80–100 000 forint között mozog, de olyan állások esetében, mint például speciális területen történő kérdőívezés, vagy a gyakornoki és gyorséttermi munkák, többet is lehet keresni.

Még akár börtönben is

A napokban szinte bombaként robbant a hír, hogy a diákmunkák között megjelent a börtönlátogatás is, amelynek során a diákoknak az ország börtöneit kell látogatni és havi 450 ezer forintos fizetésért interjúkat készíteni a rabokkal. Persze, ezen túl is tűntek még fel új munkakörök, mint például a reptéri transzfer, és a speciális idegen nyelvet beszélõ diákokat igénylő állások.