Elmarad a motoros Mikulások városjáró felvonulása, de a szokásos gyűjtést már megkezdték!

Elmarad a motoros Mikulások városjáró felvonulása, de a szokásos gyűjtést már megkezdték!

Bárcsak idén is színt vinnének városjáró körútjukkal a motoros Mikulások a nyíregyházi hideg napokba, de sajnos ez nem fog megtörténni. A járványügyi szabályok, korlátozások ezt nem engedélyezik, így a Nyír1Bikers Motoros Alapítvány télapói felvonulás nélkül, de el fogják juttatni a jószívű emberek adományait a beteg gyerkőcöknek.

 

Idén már a tizenkettedik alkalommal szervezi meg gyűjtését a Nyír1Bikers Motoros Alapítvány, amire mától már várja az emberek adományait. Az alapítvány elnöke, Malakuczi Róbert nyilatkozott szerkesztőségünknek az ez évi gyűjtést illetően.

Idén elmarad a vidám felvonulás

Milyen adományokat várnak idén és kik fogják ezeket megkapni?

Ahogy az elmúlt években, most is a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályának gyűjtünk. Az adományokat tekintve – a járványügyi szabályokat figyelembe véve – némi korlátozást szabott a kórház, így csak a következőket vihetjük a beteg gyermekeknek: tisztálkodószerek (pl. szappan, fogkefe, fogkrém, zsebkendő, WC-papír), írószerek (pl. kifestő, színező, színes ceruzák stb.), valamint édességek és friss gyümölcsök (december 2-5. között).

Tavaly nagy örömmel vágtak neki a körnek a motoros Mikulások

Hová lehet vinni az adományokat?

Idén is kaptunk helyet a Nyír Plazában. Most az első emeleten, a Háda melletti, üres saroküzletben találhatnak meg minket hétköznap 16:00-19:00, szombaton 10:00-19:00 és vasárnap 10:00-18:00 óra között.

(További helyszínek a plakáton találhatóak.)

Az alapítvány elsősorban ilyenkor, a téli ünnepek közeledtével kerül leginkább a „reflektorfénybe”, de ha jól tudom, egész évben nagy szükség van a munkájukra.

Ez így van. Az év többi részében is kérnek tőlünk segítséget családok, főleg élelmiszercsomagot, ruhaneműket és a gyermekeik számára játékokat szeretnének kapni, de szoktak lenni (jó állapotban lévő) bútor- és különböző háztartásigép-felajánlások is, amelyek mindig megtalálják új tulajdonosukat. Iskolákba is vittünk játékokat, írószereket.

Legutóbb egy rakamazi állatvédőnek szerveztek sikeres kutyatápgyűjtést

Fotó: Nagy Heni

Ezenkívül pedig különböző, megyénkbeli állatmenhelyek, egyesületek és állatvédők munkáját is segítettük például konkrét fizikai munkánkkal, valamint faforgáccsal, kutyatápokkal és konzervekkel.

A Nyír1Bikers Motoros Alapítvány munkáját és felhívásait megtekinthetik közösségi oldalukon, ide kattintva.