Elindult a Napközi Erzsébet-tábor – 3695 tanulónak biztosítanak elfoglaltságot

Elindult a Napközi Erzsébet-tábor – 3695 tanulónak biztosítanak elfoglaltságot
Fotó: Illusztráció

47 intézmény 3695 tanulójának biztosít hasznos elfoglaltságot a Nyíregyházi Tankerületi Központ a nyári szünetben. Ebben az évben is Napközi Erzsébet-táborokat szerveznek a diákoknak, amelynek célja, hogy a gyerekek szakszerű felügyelet mellett élményekkel gazdagodva töltsenek el öt szünidei napot.

A diákok többek között kézműveskednek, tornáznak és sakkoznak a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézményének Napközi Erzsébet-táborában.

Budai Gábor Zalán sem először résztvevője a tábornak, aki így fogalmazott: „Én már harmadszor vagyok itt, voltam Zánkán is. Most mentünk volna Erdélybe, ha nem jött volna közbe ez a koronavírus, Zánkán is jó volt, de azért itt meg még jobb.”

A Nyíregyházi Tankerületi Központ az idei tanévben is sikeres pályázatot nyújtott be az Erzsébet Alapítványhoz, a fenntartásukban működő iskolák közül 47 intézmény él a lehetősséggel, így összesen 3695 tanulónak biztosítanak hasznos elfoglaltságot a pedagógusok a nyári szünetben. Itt a Kazincyban az első turnusban 40 diák vesz részt, akikre 4 pedagógus felügyel, a második héten pedig, már 8 pedagógus táboroztatja a mintegy 60 diákot.

Heteyné Timándi Tünde, a nyíregyházi Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézményének vezetője elmondta: „Elsődleges feladatunk az volt, hogy felmérjük a szülők igényeit és ennek függvényében mértük föl, hogy hány hétre pályázzunk. A szülők többsége július első két hetét választotta. Ezen a héten hétfőtől kezdődött meg a tábor. Kézműves foglalkozásokkal, kirándulásokkal, amiken ellátogatnak a gyerekek az állatparkba és a falumúzeumba.”

Közösségi élmények, kirándulások, önfeledt szórakozás – ezek jellemezik a június 29-én indult Napközi Erzsébet-táborokat.

Gaszperné Román Margit, a Nyíregyházi Tankerület Központ tankerületi igazgatója hozzátette: „Az Erzsébet-táborok fő célja idén is az, ami ötödik éve, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, hasznosan tölthessék el a nyári szünet egy részét. Ezzel kíméljük egy kicsit a szülők pénztárcáját is, illetve, hogy változatos, szórakoztató és élménydús programokon vehessenek részt a diákok.”

Az Erzsébet Alapítvány szervezésében, állami támogatásból szervezett táborok kínálják a legnagyobb táborozási lehetőséget ma Magyarországon, évről évre több tízezer gyermek nyári kikapcsolódását biztosítják.