Elárulták a titkukat! Ezt nézik meg a nők legelőször egy férfin

Elárulták a titkukat! Ezt nézik meg a nők legelőször egy férfin
Izgalmas eredményeket hozott a közvélemény kutatás

Mi alapján alakul ki a vonzalom – majd később esetleg a szerelem –, és mit néz meg egy nő először egy férfin? Mik a legmeghatározóbb tulajdonságok, és mi az a jegy, amivel végképp le lehet venni a „gyengébbik nemet” a lábáról? Következzen a rögtönzött közvélemény kutatásunk eredménye.

Biztosan már mindenki tapasztalta, sokszor egy pillanat is elég ahhoz, hogy kialakuljon két ember között a vonzalom, és képesek legyenek megőrülni a másikért. Amikor alig várod, hogy találkozzatok, lesed a telefonod, hogy mikor hív már újabb randira, és ha a közelében vagy, egyszerűen megszűnik a külvilág. Van, hogy nem kell hosszabb ismeretség, néhány együtt töltött óra után is érzed, nem tudsz szabadulni a gondolattól, hogy újra mellette legyél. Egy biz­tos, pár má­sod­perc alatt eldől, hogy mi lesz-e folytatás. De mi határozza meg, hogy valakiért majd’ megőrülsz, valaki pedig teljesen hidegen hagy, semmit nem mozgat meg benned, pedig másnak talán ő a tökéletes Adonisz? Összegyűjtöttük a 3 legfontosabb tulajdonságot, amit a nők először megnéznek egy pasin.

Külső tulajdonság:

3. Szem

Nem hiába mondják, hogy a szem a lélek tükre, egy férfi szeme is sok mindent elárul. Ezt tartják a harmadik legfontosabbnak az általunk megkérdezett nők. Szeretik, ha egy férfi szeme „kifejező”, „van benne mélység”, és „huncutság”.

2. Arc

A szép szem azonban még nem elég, ennél is fontosabb az arc. Kétségtelen, a nőknek kiváló radaruk van arra, hogy megállapítsák, mit üzen az arc. Ha egy férfinak keskeny ajkai vannak, az azt jelenti, hogy komoly és merev. Ha viszont a szeme környékén kis ráncok vannak, akkor azt gondolják, az a férfi biztosan humoros és tökéletes társaság.

1. Magasság

A férfiak magassága került az első helyre. A legtöbb nő számára az a legfontosabb, hogy a potenciális jelölt magasabb legyen náluk, ha ez nem történik meg, akkor kizáró ok is tud lenni a további ismerkedésre.

Belső tulajdonság:

3. Intelligencia/bölcsesség

Az intelligencia az egyik legfontosabb belső tulajdonság egy nő számára. Ez persze nem azt jelenti, hogy a férfinak diplomákat kellene lobogtatnia a jövendőbeli partnere előtt – ez a legtöbb nő számára antipatikus –, hanem legyen nyitott, és jó társaság, akit érdekelnek a világ dolgai. Az értelem és műveltség megmutatásában semmi rossz nincs.

2. Nyitottság

A nyitottság, az új dolgok megismerése, és a nyílt kommunikáció az egészséges kapcsolatok része, ezért sem meglepő, hogy ez a tulajdonság került a második helyre. A nők érdeklődőek, kíváncsiak, és ezt várják el társuktól is.

1. Humor

Pótolhatatlan a beszélgetés, a közös programok, a nevetések. A minőségi idő energiával látja el mindkét felet, a humor erővel tölti fel nemcsak a nőket, hanem a férfiakat is.

„Én egy férfinak először mindig az arcát és az alkatát nézem meg. Ha alacsonyabb nálam, akkor az már kizáró ok. Fontos, hogy megfelelő legyen az összhatás, legyen annyira férfias, hogy „képről is érződjön a tesztoszteron szag”. Mindemellett fontos számomra a humor, a talpraesettség, az intelligencia és a határozottság is”.

 

„Mivel magas lány vagyok, ezért először mindig ezt nézem meg egy férfin. Ha alacsonyabb nálam, akkor sajnos kiesett a rostán. Ezt követően megnézem az alkatát, az arcát, a haját és a szemeket. Szeretem, ha szeme kifejező és van benne mélység, az arca pedig derűs. Fontos a cipője is, a kézfejének formája és a körmeinek a tisztasága. Legyen humoros, intelligens, bölcs, érzékeny, gondoskodó, őszinte, rendelkezzen stabil értékrenddel és legyen állandó igénye a „fejlődésre”. A telefonnyomkodás hatalmas feketepont és azt sem viselem el, ha megeszi a csokimat.”

 

„A férfit először mindig úgy egyben, mint jelenséget nézek meg, de elidőzök a cipőjén, meg a szemén. Nem szeretem, ha valaki nem ad magára és felületes. Azt nem bírom elviselni. Utálom, ha nagyképűséggel, mások lehúzásával próbál kompenzálni. Fontos, hogy legyen stílusa, legyen autentikus. Szeretem, ha van valami szépség, vagy huncutság a szemében. Mindemellett legyen empatikus, nyitott a világra, tudjon lelkesedni és legyen okos, de ne okoskodjon. Kívül, belül karakteres, aki érti és élvezi a dilijeimet.”

 

„Számomra nagyon fontos az arc, a szem és az orr. Imádom, ha valakinek férfias orra van. Viszont nem viselem el az ápolatlanságot és az igénytelenséget. Fontos számomra, hogy a férfi sokkal magasabb legyen nálam, ne hordjon kisebb cipőt és nadrágot, mint én. Mindemellett legyen nyitott, humoros, kellően érzékeny, intelligens, és olyan kisugárzással bírjon, hogy mindenki tekintete rátapadjon - de ő legyen olyan kis naiv, hogy ezt ne vegye észre, csak engem.”

 

„Persze, mint mindenki, én is rögtön megnézem a férfi szemét és arcát, de megőrülök a gyönyörű kézfejekért is. A külső mellett fontos, hogy sokat tudjunk együtt nevetni, legyen érzékeny, intelligens, nyitott a világra és ki tudjuk egészíteni egymást. Érdekelje, hogy mi van velem, érezzem, hogy egy igazi férfi van mellettem.”