Egyre gyakoribbak, hogy Istenek és hadvezérek neveit adják a kutyáknak

Egyre gyakoribbak, hogy Istenek és hadvezérek neveit adják a kutyáknak
Egyre gyakoribbak, hogy Istenek és hadvezérek neveit adják a kutyáknak

Nagy kihívást jelent, amikor egy újszülött csecsemőt kell elneveznünk, de szintén óriási feladat, ha a házi kedvencünk áll névválasztás előtt. Ilyenkor persze a gazdik igyekeznek megmutatni senkihez sem hasonlítható kreativitásukat, humorukat, amiből aztán igazán vicces nevek születhetnek. Rövid közvélemény- kutatás során összegyűjtöttünk ilyeneket.

Sok gazdi már azelőtt tudja, hogyan fogja szólítani kedvencét, még mielőtt beszerezne egy újabb állatot. Ez lesz az a szó, mellyel a gazdi kapcsolatot teremt kedvencével, és ami a nevelés, idomítás alapjait is képezi majd. Mégis vannak, akik ezt háttérbe szorítva, túlszárnyalják a humor kategóriáját. Rögtönzött közvélemény- kutatásunkból kiderült, egyre gyakoribbak, hogy Istenek és hadvezérek neveit adják a kutyáknak: Héra, Zeusz, Apolló, Néró, Freya, Hádész.

De olyan is előfordul, hogy divatmárkákhoz nyúlnak, és így lesz egy kiskutyából Zara vagy éppen Gucci, netán gyümölcsökhöz, mint áfonya, málna, alma, kókusz.

 

Nem „hétköznapi” kutyanevek: Reciprok; Polgármester; Fütyike; Miniszterelnök úr; Ezredes; Lajos, Guszti;

 

Divatban lévő kutyafajták: Yorkshire terrier; Bolognese; Máltai selyemkutya; Tacskó, Cane corso, Vizsla, Németjuhász, Amerikai akita.

 

REBEKÁTÓL A FÉLPOFÁIG

 

Persze, nemcsak a kutyák, hanem a macskák esetében is el tudják engedni fantáziájukat a gazdik. Így lesznek a cicák Félpofák, Tecák, Gerzsonok, Tituszok, Pitypangok, Rebekák, Csubakkák, vagy éppen Frigyesek.