Egy varázslatos éjszaka a kulisszák mögött – Nyíregyházán is Szakmák Éjszakája!

Egy varázslatos éjszaka a kulisszák mögött – Nyíregyházán is Szakmák Éjszakája!
Egy éjszaka, ami nem a pihenésről, valamint az álmodozásról szól, hanem sokkal inkább a szórakozásról és ezzel együtt a műhelytitkokról.

Idén április 12-én, pénteken 18 és 22 óra között immáron negyedik alkalommal szervezik meg a Szakmák Éjszakáját országszerte. Csakúgy, mint az előző években, lesznek bőséges programok Nyíregyházán is. (Megjelent a Nyíregyházi Napló április 5-ei számában.)

A Szakmák Éjszakája egy varázslatos éjszaka, amikor bárki betekinthet a műhelytitkokba, és bármit kipróbálhat, amire eddig máshol nem nyílt lehetősége.

A vulkántól a tűzijátékig

Hogyan készül a házi vulkán vagy éppen a tej tűzijáték? Mi a tökéletes csoki­bonbon alapja, és miként lehet a lehető leg­rövidebb idő alatt kijönni egy szaba­duló­szo­bából? A résztvevők most egy éjszaka alatt végigjárhatják – többek között – a Nyíregyházi Szakképző Centrum iskoláit, a velük együttműködő cégek máskor rejtett világát, és feltárhatják a menő szakemberek titkait, megnézhetik, melyik foglalkozás mit takar.

10 intézmény, 129 program

Az „éjszakázók” – a szervezők ígérete szerint – egy csodavilágot ismerhetnek majd meg. Ezen az estén, Nyíregyházán 10 szakképző iskola – a Wesselényi, a Bánki, a Bencs, az Inczédy, a Széchenyi, a Lippai, a Sipkay, a Vásárhelyi, a Zay és a Westsik – (valamint csatlakoznak a centrum partnercégei is) 129 programmal csalogatja a város apraját és nagyját. A Szakmák Éjszakája jelmondata – „Próbáld ki (interaktív programok), csináld meg (szakmakipróbálás), ismerd meg (bemutatók, előadások)!” – is jelzi, hogy a szakmakipróbálás és interaktív programok az elsődlegesek, és minden program ingyenes. Ezek pontos helyszínéről, valamint a programokról a www.szak­makejszakaja.hu/programok és a nyir­egyhaza.hu weboldalon lehet tájékozódni.