Nyílt napot tartottak a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán

Nyílt napot tartottak a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán

Nyílt napot tartottak a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán.

Az érdeklődők többek között az intubálás és a vérvétel alapjaival, lépéseivel is megismerkedhettek. A rendezvényen újdonságokról is szóltak, most már emelt szintű érettségi előkészítőt is tartanak az Egészségügyi Karon.

A Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának nyílt napján az intézmény kabalája, egy mókus is köszöntötte a vendégeket, akivel szívesen készítettek közös fotókat a diákok.  Nagyon sok középiskolás érkezett, akik megismerkedhettek a képzéssekkel és bemutatókat is tartottak nekik. Egy vérvétel előkészületeivel és az intubálással is megismerkedhettek a vendégek. Utóbbi életet menthet, ha valaki nem lélegzik. Sok érdeklődő diák a megye távoli pontjáról érkezett és nagyon tetszett neki a nyílt nap. A diákok között volt aki Gemzséről vagy Mátészalkáról érkezett, Lakatos Gréta pedig dombrádi.

Dombrádról érkeztem és a szülésznői szak iránt érdeklődöm.

– árulta el kameránknak.

A Debreceni Egyetem nyílt napján az intézmény dékánhelyettese elmondta, hogy 4 alapszakot indítanak az elmúlt évekhez hasonlóan, és idén is a mentőtiszt és a szülésznői alapszakok a legnépszerűbbek, illetve egy újdonságot is bevezettek az érettségiző diákok számára.

Újdonságként mondhatom el, hogy emelt szintű érettségire való tanfolyamokat szervezünk, a társadalomtudományi képzési területen, a szociális munka alapszakra, társadalom ismeretből, illetve az egészségtudományi képzési szakokra, egészségügyi alapismeretből indítunk érettségi felkészítőt tanfolyamot.

- emelte ki Dr. Sárváry Attila oktatási dékánhelyettes.

A nap folyamán több előadást is tartottak az érdeklődő diákoknak és szüleiknek a 2020-as felvételi eljárásról, valamint az alap- és mesterszakok képzéseiről. Továbbá információkat kaptak az Egészségügyi Kar által biztosított juttatásokról, a hallgatók által fizetendő térítésekről, díjakról. A felvételi időszak már elkezdődött és a középiskolások 2020. február 15-ig jelentkezhetnek az egyetemre, a felvi.hu oldalon keresztül.