Csúcsforgalom az utakon és a légiközlekedésben is az ünnepek alatt

Csúcsforgalom az utakon és a légiközlekedésben is az ünnepek alatt
MEGNÖVEKEDETT NEMZETKÖZI FORGALOM

Húsvétra országszerte megteltek a szállodák és wellnessközpontok. Idén is sokan döntöttek úgy, hogy nem otthonukban töltik el az ünnepeket.

A legtöbb családnál a húsvéti hagyományhoz hozzátartozik a hús, a tojás és a kalács fogyasztása, na meg újabban a kirándulás és az utazás is. Egy átlagos áprilisi hétvégéhez képest közel négyszeresére nőtt a forgalom- derült ki a Szallas.hu foglalási adataiból. Az egyik nyíregyházi utazási iroda szerint, idén húsvétkor a TOP 3 utazási célok között szerepel Pozsony, Prága és a horvát tengerpart.

MEGNÖVEKEDETT NEMZETKÖZI FORGALOM

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának tájékoztatása szerint már április 18-tól több gyorsforgalmi útvonalon is a szokásosnál nagyobb forgalom volt. De csúcsforgalom van a pályaudvarokon is, a hétvégén akár félmillióan is útra kelhetnek a vonatokkal.

KÖZEL FÉLMILLIÓAN REPÜLNEK

Április 18-án reggeltől nagyon erős forgalom van a budapesti repülőtéren is: az előrejelzések szerint akár 44 000 - 46 000 utast is kiszolgálhat a Budapest Airport egyetlen nap alatt. A megnövekedett utazási kedvet jelzi, hogy a húsvéti ünnepekre már minden internetes előfoglalási hely elkelt a parkolókban.