„Csipkecsodák” – Szépkorúak kiállítása nyílt a Váci Mihály Kulturális Központban

„Csipkecsodák” – Szépkorúak kiállítása nyílt a Váci Mihály Kulturális Központban
Fotó: Szarka Lajos

17 szépkorú 232 alkotásából nyílt kiállítás a Váci Mihály Kulturális Központ első emeleti galériájában. A nyugdíjas szövetség az Agórával közösen tíz éve szervezi meg a „Csipkecsodák” című kiállítását. A tárlatot november 24-ig az intézmény nyitvatartási idejében ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődők.

 

Csipketerítők és ajtódíszek – többek között ilyen darabokat is bemutat a szépkorúak kiállítása a Váci Mihály Kulturális Központban. A csipkék mellett horgolásokat, híres horgolt mesefigurákat is láthatnak a tárlaton. Kádár Istvánné közel egy éve készül arra, hogy bemutathassa az alkotásait, elmondása szerint autodidakta módon tanult meg horgolni. A figurák leírását a világhálón keresztül a legnagyobb videómegosztón keresi, illetve a közösségi oldalon is több horgolási csoport tagja.

Kádár Istvánné kiállító elmondta: „Elsősorban olyan figurákat készítek, amiket a családom kér tőlem. Nagy kedvence volt a fiamnak a Süsü, ami itt is megtalálható. A Family Guy rajzfilmsorozatból készítettem el a férjem kérésére Stewie-t, de Jodából is több darabot kellett készítenem, amit nagyon szeretnek.”

Idén tíz éve, hogy a Váci Mihály Kulturális Központban megrendezik a Szépkorúak csipkekiállítását. Először 2008-ban volt ilyen tárlat, majd 2010-től került az intézménybe, ahol a nyugdíjas szövetség és az Agóra közös szervezésében kétévente láthatják az érdeklődők a Csipkecsodák című kiállítást.

Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója hozzátette: „Nagy hagyományokkal bír nálunk ez a Csipkecsodák kiállítás. Kétévente a nyugdíjasokkal közösen szervezzük meg ezt a rendezvényt. Idén 17 alkotó 232 alkotását tekinthetjük meg itt, a Váci Mihály Kulturális Központban.”

A kiállítást kedden délutántól tekinthetik meg az érdeklődők a Váci Mihály Kulturális Központ 1. emeleti galériájában, ingyenesen, az intézmény nyitvatartási ideje alatt.

Kapcsolódó galéria

Csipke kiállítás 20201027