Családbarát munkahelyek – Munkáltatói képzés a Nyíregyházi Család és KarrierPONTban

Családbarát munkahelyek – Munkáltatói képzés a Nyíregyházi Család és KarrierPONTban

A Nyíregyházi Család és KarrierPont az EFOP-1.2.9-17-2017-00047 azonosítószámú „Női Információs és Szolgáltató Központ létrehozása Nyíregyházán" című projekt keretein belül 20 órás képzést szervezett a Nyírvidék Képző Központ Nonprofit Kft. közreműködésével. A képzés célja volt, hogy a munkaadót képviselő résztvevő érzékennyé váljon a családbarát vállalati kultúra és működés kezdeményezésére és megteremtésére a bemutatott szemlélet és átadott eszközök által. További cél volt a képzésben résztvevő ösztönzése és felkészítése a képzést követő gyakorlati lépések proaktív megtételére, cselekvési terv készítésével. A tréning vezetője az Iparfejlesztési Közalapítvány (IFKA) munkatársa, Horváth-Karip Krisztina szervezetfejlesztő, közgazdász, jó gyakorlat szakértő volt.

 

Munkáltatók képzése a Nyíregyházi Család és KarrierPONTban – ez áll azoknak a résztvevőknek a tanúsítványán, akik elvégezték a kétnapos képzést.
Az interaktív tréning során a munkáltatók a következő témakörökben szereztek mélyebb ismereteket: a családbarát szervezeti működés és családbarát vezetői kommunikáció, családbarát munkahelyek jellemzői és megvalósításának eszközei, atipikus foglalkoztatás, speciális munkavállalói csoportokra vonatkozó szabályozás, cselekvési terv a családbarát munkáltatói működésért.

A családbarát munkahely előnyei

A munka és a magánélet közötti egyensúly megteremtéséhez elengedhetetlen az, hogy a dolgozók jó kapcsolatot tartsanak fent a munkáltatóval és a kollégákkal egyaránt. A nyitottság, az őszinteség és a bizalom interakciója nélkül nem tud kialakulni a családbarát kultúra és annak működ(tet)ése.

A titok nyitja az, hogy a munkáltató tudatosan odafigyel a munkavállalóira. Egy jó vezető partnernek tekinti a munkatársait, akikkel tisztelettel kommunikál. Meghallgatja őket és olyan kompromisszumos megoldások kötésére képesek, amely mindkét fél számára optimális.

Elvégre is, a közös munka alapja az együttműködés, amely a munkáltató és a munkavállaló részéről is olyan kulcsszavakat hív a kapcsolatba, mint: rugalmasság, nyitottság, figyelmesség, kompromisszumkészség és természetesen a munkatársak egymáshoz való viszonya, ami alapjaiban határozza meg a családbarát légkört.

A munkavállaló érzelmi (és fizikai) biztonság esetén jobban érzi magát, így hatékonyabbá válik a munkája minősége: pontosabb, koncentráltabb és terhelhetőbb lesz.

Feladatok, tapasztalatcserék és jó gyakorlatok

A Maslow piramis, a Hawthorne kísérlet és a Herzberg modell megismerése, valamint a Mérei Ferenc pszichológus által végzett régi, gyermekekkel folytatott kísérlete is tanulságos volt. Horváth-Karip Krisztina olyan, jól kialakított munkarendeket és már bevált módszereket, jó gyakorlatokat is bemutatott, amelyek által a dolgozók hatékonyabb munkavégzésre képesek.

A munkavállalók számára olykor nehéznek tűnő szituációk/esetek egy olyan, másabb megvilágításba kerültek a két nap során, amely hozzásegítette őket egy-egy probléma újszerű megoldására.

A továbbiakban a képzés néhány résztvevőjének (anonim módon való) nyilatkozatát olvashatják:

Az elégedettség növelése nem jár automatikusan az elégedetlenség csökkentésével

„Nagyon vártam ezt a két napot. Arra szerettem volna rájönni és választ kapni, hogy vajon melyek azok az okok, amelyek miatt a munkavállalók munkáltatót váltanak. Sokan gondolják azt, hogy a magasabb jövedelem miatt keresnek új munkát, de véleményem szerint a rengeteg ok közül ez valahol az utolsó helyen van. A jó munkahelyi légkör és a vezetők humánus beállítottsága a legfontosabb. A legáttörőbb pillanat számomra az volt, amikor megértettem, hogy a dolgozói elégedettség növelésekor meg kell vizsgálni a dolgozói elégedetlenséget is. Ezért fontosnak tartom azt is, hogy ne csak az elégedettség növelésével, hanem az elégedetlenség csökkentésével is foglalkozzunk. Számomra ez óriási jelentőséggel bírt, ezt szeretném a munkámba is beépíteni.”

Családbaráti hangulat a hatékonyabb és kellemesebb munkavégzésért

„Olyan pozitív példákkal, jó gyakorlatokkal tértem vissza, melyek közül többet is átgondolunk és lehetőség szerint beépítünk cégünk életébe.
Ma már maga a magyar társadalom és az állam is támogatja a családokat, de nagyon fontos, hogy ez megjelenjen munkahelyi szinten is. A munkahelyi feladatok és a család összehangolása alapvető érdeke kell legyen a munkáltatónak, hiszen egy kiegyensúlyozott, jobban koncentráló munkaerővel jóval hatékonyabban és jobban lehet együtt dolgozni. Családi körben pedig harmonikusabbá és kiegyensúlyozottabbá válik a munkavállaló a jobb munkahely miatt.

A tréningen szerzett tapasztalatok alapján sok előnye van egy családbarát munkahelynek, mivel a dolgozók sokkal lojálisabbakká válnak, nő a munkamorál, nagyobb a hatékonyság, csökkennek a hiányzások (betegség miatti elmaradások) és a fluktuáció.

Természetesen a munka és a család (magánélet) konfliktusainak megoldásához nem elegendő az, hogy a munkáltató felé előírt jó gyakorlatok és atipikus foglalkoztatási formák megvalósuljanak, az eredményesség azon is múlik, hogy hogyan élnek majd a lehetőséggel a munkavállalók.”

Már tudom, mit fogok beépíteni a gyakorlatba

„Számomra nagyon hasznos volt ez a tréning. Rengeteg új információval gazdagodtam mind munkavállalói, mind munkáltatói oldalról nézve. A különböző munkarendek részletes megismerése, a játékos feladatok és az önismeretet célzó tesztkitöltés is mind a javamat szolgálták. Meggyőződésem, ha a munkaadó és a kollektíva is a családbarát vonalat képviselik – és úgy is kezelik egymást –, akkor sokkal hatékonyabbá válik a munkavégzés. Az oktató tartalmas képzési anyaggal készült, az érdeklődést folyamatosan fent tudta tartani. A közvetlen vezetőim szívesen fogadták a beszámolómat, illetve a kollégáim is érdeklődtek az ott hallottakról, tapasztaltakról. Már tudom, melyek azok a dolgok, amelyeket érdemes lesz beépítenem a gyakorlatba. Bármikor máskor is szívesen részt vennék ilyen képzésen, mert nemcsak a tudásom bővül, hanem az ismeretségi köröm is.”

Szép példa az önzetlen csapatmunkára

„A kétnapos tréning sok izgalmat és fejlődési lehetőséget rejtett magában – mindazonáltal, hogy rengeteg hasznos információval gyarapodott a tudásom. Horváth-Karip Krisztina rengeteg magyar, családbarát jó gyakorlatot osztott meg velünk, amelyek közül néhány káprázatba ejtő volt. Szép példa volt az, amikor egy magas beosztásban lévő munkavállaló önhibáján kívül „kiesett” a munkából – home office keretében kellett dolgoznia több hónapon át –, de a vezetői és a részlegen dolgozó kollégái azonnal reagáltak a helyzetre és minden követ megmozgattak azért, hogy folytatni tudja a munkáját, de kevesebb „teherrel a vállán”. Jó volt tudatosítani, hogy vannak ilyen munkaadók és olyan munkatársak, akik egy emberként, igazi csapatként tudják végezni a munkájukat a közös cél érdekében. Szóba jött a megfelelő kommunikáció témája is, amely által a vezetők hitelesek tudnak maradni.”

Versenyelőny a munkaerőpiacon

„Örültem, hogy részese lehettem a kétnapos tréningnek és számtalan új ismerettel lehettem gazdagabb a családbarát munkahelyek tekintetében. Fontos, hogy egyre több cég belássa, komoly versenyelőnyt jelent a munkaerőpiacon, ha foglalkozik a munkavállalói igényeivel. Ez persze többféleképpen megvalósulhat. Egyrészt juttatásokban, másrészt különböző foglalkoztatási módokban. A két nap alatt erre rengeteg példát és módszert láthattunk és tanulhattunk.”

 

Fotók: B. Edina (Nyírvidék Képző Központ)