Családbarát munkahely: Bronz minősítésű a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény

Családbarát munkahely: Bronz minősítésű a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény

Családbarát munkahely bronz fokozatú címet kapott a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény és a szervezeten belül működő bölcsődék. Az intézmény nemcsak a szolgáltatást igénybe vevő családokra gondol, hanem kiemelten figyel mind a 247 saját dolgozójára és gyermekeire is. 

Családias légkörben együtt kávéznak a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény dolgozói és bölcsődéinek nevelői, és együtt örülnek a Családbarát munkahely tanúsítványnak is. A bronz fokozatú elismerést a Családbarát Ország Nonprofit Kft.-től kapták. Komoly procedúra megszerezni egy ilyen tanúsítványt, helyszíni bejáráson betekintettek a szervezet dokumentumaiba, megvizsgálták a körülményeket. Ezek alapján állapították meg, hogy a pályázó szervezet, jelen esetben a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény jogosult a családbarát hely bronz fokozatra. Az elismerést az intézményvezető adta át a bölcsődék vezetőinek.

Az intézmény ezentúl kifüggesztheti a tanúsítványt, illetve használhatja a védjegy matricát és logót is. Még tavaly pályáztak a cím elnyerésére a szervezeten belül működő 9 bölcsődével együtt. A Családbarát munkahely címet ezek az intézmények is megkapták. Nagy Erzsébet kiemelte, nagy hangsúlyt helyeznek arra, hogy a dolgozók is jól érezzék magukat a munkahelyükön, illetve azon túl is. 

Dr. Nagy Erzsébet, a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény vezetője elmondta:

„Nagyon nagy hangsúlyt fordítunk arra, hogy a nálunk dolgozó kollégák kedvezményeket kapjanak – természetesen jogszabályi kereteken belül és az intézmény működésének megfelelve. Nagyon sokat találkozunk a kollégákkal, rendezvényeket és csapatépítőket szervezünk, amire nemcsak a kollégákat, hanem a családjaikat, gyermekeiket is várjuk. A saját gyerekeknek szoktunk biztosítani különböző foglalkozásokat, ezzel is megkönnyítve a szülőnek azt az időszakot, hogy amennyiben dolgoznak, biztos helyen tudhatják a gyermeküket. Beosztásokban, illetve a munkaidőkeretek betartásával és módosításával szintén tudjuk a kollégákat segíteni.”

Nagy Erzsébet azt is kiemelte, hogy nemcsak az aktív dolgozóira és családjaikra figyelnek, hanem az intézményektől már elköszönt nyugdíjasokat is visszavárják. Ők többek között a különböző rendezvények lebonyolításában is szoktak segíteni.