Befejeződött az adománygyűjtés – Soha nem látott összefogással gyűltek össze a csomagok

Befejeződött az adománygyűjtés – Soha nem látott összefogással gyűltek össze a csomagok

26 oktatási intézmény, 11 vállalkozó és 164 magánszemély adományából közel 300 család kapott ajándékcsomagokat, példaértékű összefogással gyűjtötték össze a Nyíregyházi Család – és Gyermekjóléti Központ felhívására a karácsonyi adományokat, melyeket Jászai Menyhért, Nyíregyháza MJV alpolgármestere és Lengyelné Pogácsás Mária, a központ igazgatója adott át a nagycsaládosok és rászoruló családok részére. 

Számítógép, laptop, mobiltelefon, kerékpár, valamint kiváló minőségű, bontatlan legók, játékok, könyvek és írószerek is érkeztek a családokhoz. Az ajándékok között megtalálható még alapvető élelmiszer, babaápolási kellékek és eszközök, valamint tisztálkodási és fertőtlenítő csomagok is.

– Most ez nagyon jó segítség, mert albérletben lakunk és már a páromnak sincs munkája, így a karácsonyi segítség nagyon jól jön – mondta el Gazdófné Dalanics Katalin.

Az átadáson részt vett Jászai Menyhért Nyíregyháza alpolgármestere is, aki elmondta, sajnos a szabadtéri ünnepi programok elmaradnak idén, de a város mindent megtesz azért, hogy békésen és meghitten ünnepeljenek a nyíregyháziak.

Nagyon örülünk annak, hogy még soha nem látott mennyiségű adomány gyűlt össze. Ezzel 300 családnak fogunk tudni segíteni. Nem csak a nyíregyházi intézmények fogtak össze, más városból is érkeztek adományok, illetve külföldről is érkeztek csomagok. Az önkormányzat több segítséget is nyújt a rászorultaknak. Elindult a tűzifa osztás, a rászorultaknak biztosítunk külön élelmiszercsomagot, illetve a nyugdíjasoknak is már kézbesítették a város karácsonyi ajándékát. Igazi ajándék-lázban ég most Nyíregyháza – tette hozzá Jászai Menyhért.

Hatalmas összefogás

Lengyelné Pogácsás Mária, a Nyíregyházi Család– és Gyermekjóléti Központ igazgatója az átadón elmondta, korábban még soha nem volt tapasztalható ilyen méretű összefogás.

Az adománygyűjtő akciónkkal Nyíregyháza lakosságát szoktuk minden évben megszólatni. Nagy öröm számunkra, hogy nem csak a városból érkeznek adományok, nagyon meglepődtünk, mert soha ilyen hatalmas összefogás még nem volt tapasztalható. Nagyon sok szép, személyre szóló csomagot sikerült összeállítani ezekből a rendkívül jó minőségű felajánlásokból.

Az adománygyűjtés keretében összesen 164 nyíregyházi magánszemély, 11 helyi vállalkozó és 26 oktatási intézmény gyűjtötte össze az ajándékokat a rászoruló családok számára.