Befejeződött a Vasutas Művelődési Ház és Könyvtár korszerűsítése – Új nyílászárók

Befejeződött a Vasutas Művelődési Ház és Könyvtár korszerűsítése – Új nyílászárók

Több mint kétmillió forint vissza nem térítendő pályázati forrásból korszerűsítették a Vasutas Művelődési Ház és Könyvtárat. A beruházás részeként az utcafronti ablakokat kicserélték, valamint az udvaron padokat, kerékpártárolót és egy hulladékgyűjtő szelencét helyeztek el.

Több mint kétmillió forintból korszerűsítették

A Vasutas Művelődési Ház a lakosság körében is egyre népszerűbb. Ugyan a koronavírus-járvány miatt az épület nem látogatható, de évtizedek óta különböző kulturális programoknak is helyet ad az intézmény. Itt működik már évek óta a Street Dance School tánciskola, a népmesepont, és kiállításoknak is otthont ad az intézmény, valamint nyugdíjasklubot és vasutas eszperantó foglalkozásokat is tartanak benne. A VOKE az aktív közösségi élet egyik fontos színtere lett. Az intézményt az elmúlt hónapokban több mint kétmillió forint vissza nem térítendő pályázatból korszerűsítették.

Malamidesz Szilvia, a Vasutas Művelődési Ház és Könyvtár szakmai vezetője elmondta: „A pályázat keretében két irányba valósítottunk meg tevékenységeket. Egyrészt a Vasutas Művelődési Ház főépületének utcafronti nyílászáróit cseréltük ki, természetesen a településképi véleményezésnek megfelelően. A főépület nagyterme kapott új nyílászárókat, melynek használhatósága így hatékonyabbá és jobbá vált a csoportok számára. Ezek mellett az udvar megújítására került sor. Padokat, kerékpártárolókat, illetve szemétgyűjtő szelencéket szereztünk be, a helyi közösségek bevonásával.

Online népmesepont

Malamidesz Szilvia hozzátette, a Vasutas Művelődési Házban a Hetedhét Mesevilág Népmesepont továbbra is működik online formában, amelyre a pandémiás helyzet elmúltával személyesen is várják majd az érdeklődőket, csakúgy, mint valamennyi korábbi foglalkozásukra.