Babazászló mozgalom - Egy kedves gesztussal köszönthetjük az újszülötteket Nyíregyházán

Babazászló mozgalom - Egy kedves gesztussal köszönthetjük az újszülötteket Nyíregyházán
Babazászló mozgalom - Egy kedves gesztussal köszönthetjük az újszülötteket Nyíregyházán

A nyíregyházi Együtt a Családért Kulturális Egyesület tavaly óta a Három Királyfi, Három Királylány mozgalom helyi szervezete lett. A mozgalomhoz csatlakozva szeretnék elérni, hogy Nyíregyházán is megvalósuljanak azok az országos kampányok, amelyet a Három Királyfi, Három Királylány szervez.

Három Királyfi, Három Királylány céljai

Egy egész mozgalmat szerveztünk legfőbb célunk köré, hogy megszülessenek a kívánt, tervezett gyerekek. Azt szeretnénk elérni, hogy a gyermekvállalás ne terhet és gondot jelentsen, hanem áldás és boldogság legyen, mert édesanyává és édesapává válni csodálatos dolog!

– olvasható a Három Királyfi, Három Királylány weboldalán.

Videó:
https://www.facebook.com/haromkiralyfi/videos/2604280706509868/

A már 10 éves mozgalom egyre nagyobbá növi ki magát és népszerű emberek is támogatják a működésüket, mint például Lovasi András, Böjte Csaba vagy Pál Feri atya.

Babazászló kampány országszerte

Ha már az ismert embereknél járunk, érdemes megemlíteni a nagyszerű színészt és színházigazgatót Oberfrank Pált, akinek a nevéhez fűződik a babazászló ötlete:

Egy gyászlobogós házat vettem észre, és elgondolkodtam azon, hogy milyen sokan gyászolhatják a családtagjukat, szomszédjukat, munkatársukat. Elgondolkodva a helyzeten, születésen, halálon, elhatároztam, hogy a gyászzászló mintájára babazászlót dolgozok ki.

– emlékezik vissza Oberfrank Pál.


(az idézet forrása: https://www.veol.hu/cimlapon/babazaszlo-a-hazon-mozgalom-az-ujszulottek-felkoszontesere-1314090/ )

Már Nyíregyházán is van rá lehetőség!

Az országos szintű és reményeink szerint hagyományteremtő kezdeményezést indítottunk útjára, melynek keretében a csatlakozó önkormányzatok, közintézmények, otthonok és magánházak egyaránt zászlót tűznek ki épületeikre, ha újszülött érkezik közéjük.

– írja a Három Királyfi, Három Királylány weboldala.

A mozgalom nyíregyházi partnere az Együtt a Családért Kulturális Egyesület, koordinátora a következőket osztotta meg szerkesztőségünkkel:

Szeretnénk, ha 2020-ban is útjára tudnánk indítani a babazászlós kezdeményezést Nyíregyházán. Ez azt jelenti, hogy minden új élet születésekor, a gyermeket neméhez illő babazászlóval köszöntünk, melyet a szülők kitűzhetik házuk, lakásuk ablakába, ajtajára, így tudatja környezetével az új jövevény érkezését. Várjuk kismamák jelentkezését, akik élnének a babazászló kölcsönzésével, ami természetesen költséggel nem jár, de akár meg is vásárolható. A zászlók egyelőre korlátozott számban érhetőek el de célunk, hogy egész évben méltó helyükön lobogjanak a zászlók!

– Turóczi Kinga.

További információkért látogassák meg a Három Királyfi, Három Királylány weboldalát, a nyíregyházi csatlakozást illetően pedig keressék Turóczi Kingát az alábbi telefonszámon: 0630-244-57-43 vagy e-mailben egyuttacsaladert@gmail.hu.