Bababarát múzeum és a beporzás napja – Sajtótájékoztatót tartottak a Jósa András Múzeumban

Bababarát múzeum és a beporzás napja – Sajtótájékoztatót tartottak a Jósa András Múzeumban
Fotó: Szarka Lajos

Az eseményen egy együttműködési megállapodást is aláírtak a Jósa András Múzeum és a Nyírbusz Kft. vezetői.

Kelet-Magyarország egyik legrégebbi közművelődési intézménye a Jósa András Múzeum nagy figyelmet fordít a látogatóira, beleértve a kisgyermekes családokat is. Az intézményben megtalálható baba-mama szoba, ahol pelenkázási és szoptatási lehetőséget is biztosítanak az anyukák számára. Mostantól két hordozóval is gazdagodott a múzeum. Erre azért is volt nagy szükség, mert a babakocsikat nem lehetet felvinni a kiállítótermekbe és így, hordozóval már könnyen sétálhatnak a családok a kisgyermekkel együtt.

Magyar Nóra, a Lógjunk Anyuval és Szabadidő Egyesület elnöke elmondta:

Az édesanyának nem kell azon gondolkodnia, hogy egy szoptatás vagy pelenkázás alatt hova vonuljon el és nem kell azon aggódnia, hogy egy több órás programon, hogy oldja meg az etetését, a pelenkázását és a hordozását a babának, mert ehhez minden adott itt. A baba mama szoba is rendelkezésre áll, illetve most már a hordozóeszközök is.

Március 10-én közel 40 múzeummal együtt csatlakozik az intézmény a Beporzás napjához. A méhek fontosságára szeretnék felhívni a látogatók figyelmét, ahová csoportokat és osztályokat is várnak. Ezen a napon a múzeumban a Nyíregyházi Méhészek Egyesülete avatja be a látogatókat a méhek életébe, illetve a mézkészítés rejtelmeibe.

Hok József, a Nyíregyházi Méhészek Egyesületének elnöke kiemelte:

Részben pergetési bemutatókkal, kisfilmekkel és egy előadással is készülünk, ami olyan 40 perces lesz, ezt az egyesület minden csoportnak elő fog adni. Ezzel a látogatók figyelmét felhívjuk a megporzókra, a méhészeti termékekre és látványosan megmutatjuk a méhcsalád életét.

A sajtótájékoztatón egy együttműködési megállapodást is kötöttek a Jósa András Múzeum és a Nyírbusz Kft. vezetői.

Dr. Rémiás Tibor Jósa András Múzeum igazgatója hozzátette:

A Nyírbusz Kft.-vel kötöttünk egy együttműködési megállapodást, melynek értelmében kedvezményesen fogunk a buszokhoz hozzájutni. Ez nekünk nagyon nagy előnyt jelent, mert rendszeresen utazunk. Egyrészt belföldre és külföldre, konferenciákra, csapatépítő tréningekre, illetve olyan rendezvényekre, ahol meg kell jelennünk nagyobb számban. Így már nem csak a saját autóállományunkat vesszük igénybe. Természetesen mi is kedvezményt biztosítunk nekik.

A Jósa András Múzeum továbbra is várja a látogatóit az állandó és időszaki kiállításaira. Többek között Az Ördög vigyel el című tárlatot március 29-éig tekinthetik meg, ahol a Mesekert Bábszínház megmaradt bábjai láthatók.

Kapcsolódó galéria

Együttműködési megállapodás a múzeumban