Az útlezárások nem érintik majd a körutat a Rally Európa-bajnokság idején

Az útlezárások nem érintik majd a körutat a Rally Európa-bajnokság idején
Az útlezárások nem érintik majd a körutat a Rally Európa-bajnokság idején

Mint ahogyan annak részleteiről folyamatosan tájékoztatjuk a Kedves olvasókat, november 8.- és 10. között Rally Európa-bajnokság lesz Nyíregyházán (is). A gyorsasági futamot november 10-én vasárnap déltől tartják, éppen ezért aznap útlezárásokra kell számítani.

 

A belvárosi gyorsasági futam ideje alatt az alábbi forgalomkorlátozásokra kell számítani:

  • a szűk bevárosi rész le lesz zárva,
  • a Bocskai utca a Kálmán utcától, a Szent István utca a Béla utcától, az Iskola utca, az Országzászló tér és a Kálvin tér nem lesz járható,
  • a körút azonban (beleértve a Vay Ádám körutat is) teljes hosszában járható lesz.

A lezárással érintett útszakaszokon a forgalmat rendőrök irányítják. A verseny útvonalára a futam ideje alatt senki sem engedhető majd be, de a környező utcákba a rendőr vagy a biztosító személyzet tagja - a lakcímkártya bemutatása ellenében - az ott lakókat, valamint indokolt esetben az oda érkezőket beengedi.

Kérnek mindenkit, hogy a verseny napján 7 óra 30 perc és 18 óra között a belvárost csak gyalogosan közelítsék meg, a járművek közlekedésére a körutat és az azon kívül eső útszakaszokat használják!

 

A KULTURÁLIS KÖZPONT IS MEGKÖZELÍTHETŐ

 

Fehérvári Marietta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerkesztőségünk megkeresésére elmondta, november 10-én a szűk belvárosi rész lesz lezárva az érintett időszakban, tehát a jelöléseknek megfelelően a Bocskai utca, a Szent István utca, az Iskola utca, az Országzászló tér és a Kálvin tér nem lesz járható, viszont a körút (beleértve a Vay Ádám körutat is) teljes hosszában járható lesz. A Bocskai utca is csak a Kálmán utcától lesz lezárva! A Váci Mihály Kulturális Központ is megközelíthető lesz, hiszen a Vay Ádám körút szabad, onnan a Szabadság téri parkolóba behajthatnak a közlekedők!