Az amishoktól Hollywoodig mesél élményeiről Ugyan Anita hegymászónő Nyíregyházán

Az amishoktól Hollywoodig mesél élményeiről Ugyan Anita hegymászónő Nyíregyházán
Fotó: Illusztráció

80 nap alatt a Föld körül – a Városmajori Művelődési Ház sorozatának következő előadója Ugyan Anita, aki az Amerikai Egyesült Államokban töltött éveiről fog mesélni a megjelenteknek 2020. január 31-én, pénteken 17 órától.

Gyakori előadó Nyíregyházán

Ugyan Anita nyíregyházi származású hegymászónő kétszer is megmászta a Mount Everest csúcsait: először 2009-ben, majd 2010-ben is kedvet kapott hozzá, hogy újra meghódítsa a 8850 méter magas csúcsot. Azóta egy magyarnak sem sikerült a nyomába erednie.

Ugyan Anita az egyetlen magyar, aki kétszer foglalt helyet a Mount Everest tetején

Fotó: internet

Bár már többször is volt vendége a Városmajori Művelődési Háznak, most nem a sport teljesítményeiről, hanem a magánéletéről tudhatunk meg többet.

Az amishoktól Hollywoodig

Ugyan Anita szerkesztőségünknek elárulta: 9 évig élt családjával Pittsburgh városában. A sok év alatt nem csak a helyi szokásokat és a gyönyörű tájakat sikerült egyre jobban megismernie, hanem a Pennsylvania államban könnyen fellelhető egyik népcsoportot: az amishokat is.

A saját fotókkal tarkított előadáson Anita a világ filmiparának amerikai központjáról, Hollywoodról is elárul néhány érdekességet.