Avargyűjtés – Már géppel is gyűjtik a faleveleket városszerte

Avargyűjtés – Már géppel is gyűjtik a faleveleket városszerte
Fotó: Illusztráció

Már nemcsak kézzel, de géppel is gyűjtik az összeszedett faleveleket a NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársai. A téli időszak beköszöntével folyamatosan dolgoznak a társaság munkatársai. Befejeződtek a járda- és útfelújítások, valamint erre az évre, a polgármester kezdeményezésére indult fásítási program is.

 

Egyre több munkát ad a NYÍRVV munkatársainak az ősz beköszönte. A belvárosból kifelé haladva a nagyobb tereken, parkokban kezdték el a falevelek összegyűjtését. Ez a folyamat nem egyszeri alkalom, hanem hetekig tartó munka. Párhuzamosan folynak az őszi munkálatok Sóstóhegyen és Sóstógyógyfürdőn is. A napokban ért a végére a dr. Kovács Ferenc polgármester kezdeményezésére indult fásítási program Nyíregyházán, amelyet az önkormányzat a NYÍRVV Nonprofit Kft.-vel közösen valósított meg idén is. A városüzemeltetési társaság kezelésében lévő zöldfelületek takarítását és gondozását pedig folyamatosan végzik.

Petró Árpád, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette: „A virágültetés és a faültetés mellett az egyik ilyen fontos feladat a lombok eltakarítása. A városban az intenzíven kezelt zöldterület kétmillió négyzetméter. Ezért a kollégák számára elég jelentős feladatot jelent a lombok összegyűjtése, amiben a lakosság nagyon nagy segítségünkre van. Sok helyen összekaparják a lombokat, nekünk pedig a korszerű gépekkel kell csak felszedni. Sajnos több helyen ez gépekkel nem lehetséges, ezért nagyon nagy kézi munkát is igényel. Több területre többször is vissza kell menni, sőt lesznek olyan területek, amiket tavasszal tudjuk folytatni.”

Az ügyvezető hozzátette, a NYÍRVV Nonprofit Kft.-nél folyamatosak az őszi munkálatok. Az avar gyűjtése mellett folyamatosan végzik az utak és a járdák felújításait. De többek között a Csillag utcán és a Csillag közben már befejeződtek a járdafelújítási munkálatok, valamint a Muskotály utcát is átadták már. A társaság útjavítási programjának köszönhetően 17 helyszínen közel 19 ezer négyzetméter útfelületet adtak át. A téli időben a városüzemeltetési társaság legnagyobb feladata a hószolgálat, amelyre már felkészültek a szakemberek. A karácsonyi forgatag a vírushelyzet miatt elmarad, de a Kossuth tér díszítése már folyamatosan zajlik.